Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, 12 Eylül tarihinin ülkemizde hiçbir kesimde olumlu bir anlam ifade etmediğini söyledi. 
“Kahpe Eylülün 34. Senesinde acımızı ve kinimizi hala dün gibi yaşamaktayız” diyen Şahan, “Bu müdahale ile ülkemizin gelişim süreci sekteye uğramış ve gelişmişlik açısından yıllarca geriye gidilmiştir. Bu duruma, şüphesiz en çok, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmayı kendine görev edinmiş, iç ve dış mihraklar sevinmiştir” şeklinde konuştu. 
“Bizim çocuklar, işi başardı”  diyen ABD yöneticilerinin sözlerini hatırlatan Eskişehir Ülkü Ocçakları Başkanı  Engin Şahan, şunları söyledi: 
“İki yüz binden fazla kişinin yargılandığı, yüzlerce insanın sorguda hayatını kaybettiği, işkencenin her türlüsünün acımasızca uygulandığı bir dönem başlamıştır. İhtilal döneminde “denge” adına “bir sağdan bir soldan” idamlar infaz edilmeye başlamıştır. Vatanına kara sevdayla bağlı olan ülkücüler; vatana ihanet etmiş, devletin askerine kurşun sıkmış kimselerle aynı kefede tutulmuşlar, eziyeti iliklerine kadar hissetmişler, hücrelere tıkılmışlar ve gençliklerinin baharında idam sehpalarına çıkmışlardır.
 Bu sebepledir ki biz Kahpe Eylülleri hiç unutmadık. Onlar, Hak için yola çıktılar, yoldan çıkmadılar. Onlar; Allah’tan başkasına minnet etmediler… Eylül’deki hüznü, çileyi, yalnızlığı ve ihaneti yaşadılar, fakat inançlarını ve ideallerini katiyen inkâr etmediler. Onlar, alnı ak, sevdası Hak olan güzel insanlardı. Onlar, “Türk Dünyası’na sevdalı gönüllerdi. “Türkiye” denince kalpleri bir başka çarpardı. Yüreklerinde hep vatan ve bayrak aşkı vardı. Delikanlı çağında Hakk’a yürüdüler. Kimi zaman Yunus, kimi zaman Yavuz oldular.
  Ölümü kıskandıran bir mağrurlukla sehpalara yürüyen yiğitler, tevekkül içerisinde tekbirler eşliğinde darağacına çıkmışlardır.”
Şahan, kendilerine yapılanı unutmadıklarını, hala hatırladıklarını ve yaşadıkları sürece de unutmayacaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim