İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt Avukatı Ayşe Fert Dökmeci aracılığı ile bir açıklama gönderdi. Gönderilen açıklama şöyle:

 

“İnönü’de köpek katliamı mı?” haberine ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyularak iş bu düzeltme metninin gönderilmesi zaruri olmuştur.

 

“İNÖNÜ İLÇESİNDE HAYVAN KATLİAMI YAPILMAMIŞTIR.

 

Haberin kaynağı olan kişinin basına ve sosyal medyaya vermiş olduğu bilgiler gerçek değildir. Dolayısıyla haberde gerçek değildir. Öncelikle Belediye Başkanı Kadir BOZKURT tarafından hiç kimseye haberde iddia edildiği şekilde beyanda bulunulmamıştır.

 

Kuduz hastalığının önlenebilmesi ve sokak hayvanlarına yönelik aşılama işleminin yapılabilmesi için, 20.08.2014 tarihli İnönü İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınmış olan kararın yerine getirilmesi amacıyla, belediye bünyesinde 5199 S.K. ve yönetmelik çerçevesinde uygun eleman olmadığından özel bir şirketle sözleşme yapılmıştır. İstanbul plakalı araç tarafından sokak köpeklerinin toplandığının görülmesi bu nedenledir. Bu sözleşmede 5199 S.K. uygun hareket edileceği, hayvanların can güvenliğini tehdit edici hiçbir işlemin yapılmayacağı özellikle belirtilmiştir. Köpekler şehir dışına götürülüp bırakılmamıştır.  Toplama işlemi belediyenin sözleşmeli veterineri gözetiminde yapılmıştır. Hayvanlardan bir kısmı uyutularak götürülmek zorunda kalınmıştır. Hiçbir hayvan zehirlenmemiştir. Hiçbir hayvan ölmemiştir. Hayvanlara kötü muamelede bulunulmamış, hayvanların genel sağlık durumlarında da hiçbir sorun yoktur. Hayvanların sağlık durumlarının iyi olduğu ve yapılan uygulamanın 5199 S.K. aykırı olmayıp köpeklerin aşılanmasına yönelik olduğu uzmanlar ve resmi kurumlar tarafından da tutanak altına alınarak tespit edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.”

Editör: TE Bilişim