Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP) tarafından Eğitim ve Gelecek konulu panel düzenlendi. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleşen panele çok sayıda eğitimci, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Panele konuk konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Mustafa Mutlu, ölümünün 17. yılında Ahmet Taner Kışlalı hakkında konuştu.

Panele konuşmacı olarak Ulusal Eğitim Derneği Genel Başkanı Nazım Mutlu, Projemiz Değiliz İnsiyatifi Temsilcisi Hülya Şen,  TÜMÖD Temsilcisi Prof. Dr. Lale Afrasyap ve Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Kadir Önder katıldı.

TÜMÖD Temsilcisi Prof. Dr. Lale Afrasyap, 2003 yılından bu yana eğitimde yaşanan değişikliklerden söz etti. Milli Eğitimde yaşanan diğer değişikliklerden söz eden Afrasyap, “Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi 1998'de yüzde 30 iken, 2002'de yüzde 17.18'e düşürüldü. 2017'de ise bu rakamın 8,51'e düştü. Yöneticilerin yüzde 84'ü Eğitim Bir Sen üyesi” dedi. Okullarda laikliğin bitirilmeye çalışıldığını ifade eden Afrasyap, katılımcılara çeşitli örnekler gösterdi.

Editör: TE Bilişim