Odunpazarı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları 17’nci birleşim 1’nci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un başkanlığında gerçekleştirildi.

11 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Odunpazarı Belediyesi’nin 2015 Yılı Yatırım Programı oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda Gültepe Mahallesi Üniversite Evleri mevkii Ballı Sokak ile İkincil Sokak arasında bulunan parka “Bizim Çocuklar Kulübü (B.Ç.K.)” isminin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Maktu vergi ve harç tarifelerinin belirlenmesi ile 2015 yılı yatırım programının görüşülmesi sırasında CHP ve AKP grubu arasında   karşılıklı atışmalar yaşandı.  

İlk olarak bazı maktu vergilerin ve harç tarifeleri esas olmak üzere bölgelerin belirlenmesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü.  AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, rapora karşı oy verdiklerini söyleyerek, gerekçelerini okudu.  Yapıcı, tablo da kanuni tarifenin en alt ve en üst sınırının belirlendiğini belirterek, ilan ve reklam vergisi ile eğlence vergilerin de farklı tarifelerin alındığını örnek gösterdi.  Yapıcı, bütün birimler de aynı tarifenin uygulanması gerektiğini kaydetti.

CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Arslan ise bütün belediyelerin ortaklaştırdığı bir çalışmayı konuştuklarını dilen getirdi.  Harç vergilerinin yıllık, eğlence vergilerinin günlük alındığını kaydeden Arslan, “  Eğlence vergileri günle çarpılıyor.  Yapıcı’nın dedikleri yapılırsa işletme sahiplerini zora sokar.  Bizler teklif sunuyoruz.  Kararı verecek bakanlar kuruludur” yanıtını verdi.

 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI

 

Tartışmaların ardından 2015 yılı yatırım programı görüşüldü. Yatırıma 55 milyonluk bütçe aktarıldığı söylenerek, en fazla yatırımın Fen İşleri Müdürlüğü ve yol ve tretuvara yapıldığı kaydedildi.

AKP’liler rapora  ret oyu kullandı.  AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı 2015 yılı yatırım programı için ayrılan 55 milyonluk bütçenin az olduğuna dikkat çekti.  Bir sayfa olarak hazırlanan programı çerçeveletip asacağını dile getiren Yapıcı, “ İhtiyaçları karşılamaktan uzak küçük bir bütçe.  Odunpazarı’nın ihtiyaçları büyük bütçelere layıktı.  Bu çalışma ayrıntıdan uzak. Hangi işlerin yapılacağı belli değil.  Genel cümlelerle geçiştirilmiş durumda” dedi.

CHP’li İbrahim Arslan ise Kurt’un belediyecilik anlayışında gizlilik olmadığını ve kimseden gizleyecek bir şeylerinin olmadığını savundu.

Başkan Kurt ise, yatırım programlarının arkasında olduklarını ifade ederek, “  Bir sayfalık yatırım programını bizde eleştiriyoruz. Çünkü Büyükşehir Meclisi’nde bir cümle. Ayaklarımız yere basacak. Yaptığımız yatırımı bileceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim