Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri düzenledikleri basın açıklaması ile kent meydanı maketinin bir meydan değil ucube olduğunu öne sürerek, bu projenin hayata geçmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri Valilik tarafından sunulan kent meydanı projesini eleştirmek için ortak basın açıklaması düzenledi. Vilayet Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi, yaşanan   tartışmanın ardından grup anlaşılan ortak bir noktada basın açıklaması yaptı.
Zaman zaman kısa süreli itişmelerin gözlendiği basın açıklaması için yüzlerce polisin gelmesi dikkat çekti.
Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri adına açıklama yapan Emre Soyaslan kent meydanı tartışmalarının Vilayet Meydanı’nda sergilenmeye başlanan maketle birlikte çığırından çıktığını belirtti. Kent Meydanı diye sunulan projenin az yeşil ama daha çok beton görüntüsünde bir rant meydanı olduğunu öne süren Soyaslan, “Eskişehir halkının istek ve önerilerine kulak tıkayan Valilik içindeki beton aşkını bu maketle birlikte görücüye çıkarmıştır” dedi.

ORTAK KARAR ALINMALI

Meydanın yalnızca yeşil olmasını talep etmediklerini kaydeden Soyaslan, “İnsanların gelip soluk alabilecekleri, çocukların özgürce oynayabilecekleri, yoksulların pahalı kafelere mecbur bırakılmadan bir bardak çay yudumlayabilecekleri, hem sosyolojik hem de ekonomik açıdan emekçi insanları referans alan bir kent meydanı istiyoruz” şeklinde konuştu. Meydanla ilgili ne belediyelerin ne de valiliğin tek başına karar veremeyeceğini belirten Soyaslan, “Eskişehir’deki dernekler, sendikalar, odalar ve çevreye duyarlı vatandaşlardan oluşan bir topluluğun halka açık şekilde yürüteceği çalışmalarla ortak kararlar alınarak hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim