Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini sağlamak amacıyla düzenlenen “Öğrenme Şenlikleri” Vilayet Meydanında başladı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Eskişehir’de gerek sivil toplum kuruluşlarıyla gerek halk eğitim merkezlerinin kendi kursiyerleriyle yapılan çalışmalar geniş bir kesime hitap etmektedir” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Özdemir Çakacak Öğrenme Şenliklerinin ilk defa Eskişehir’de başlatıldığını aktararak,  “Ülkemizde, ilk defa Öğrenme Şenlikleri Eskişehir’de başlatılmıştır.  Bu yıl da ilimizde düzenlenen Öğrenme Şenlikleri kapsamında halk dansları gösterilerinin yanı sıra halk eğitim merkezlerimizin açtığı lüle taşı, pasta süsleme, ebru sanatı, hat sanatı, kuaförlük, çiçek yapımı, işaret dili, el sanatları teknolojisi, filografi tekniği , üç boyutlu rölyef resim, kadın elbiseleri üretimi teknikleri, mis sabun-kokulu taş üretimi ve yapımı gibi kurslardaki kursiyer ürünleri sergilenecek ve yapım teknikleri uygulamalı olarak gösterilecektir” dedi.

TOPLUM OLARAK GERİDE KALIRIZ

‘Kendimizi sürekli yenilemeliyiz’ diyen Çakacak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayat boyu öğrenme, kişinin yaşamı boyu sürer ve hayatın her alanında varlığını sürdürür. Kendimizi keşfetmemiz, bilgi ve becerilerimizi geliştirmemiz yalnızca okuduğumuz okullar ile sınırlı kalırsa; değişimin ve dönüşümün hızla yaşandığı günümüzde hem birey hem de toplum olarak geride kalırız. Onun için her gün yeni bir öğrenme faaliyetinin içinde olmalı ve sürekli kendimizi geliştirmeliyiz. Hayat boyu öğrenme kavramı, geçen asrın son çeyreğinde dünyanın gündemine girmiş olsa da, beşikten mezara kadar ilim öğrenme felsefesine sahip bizler için bu kavram aslında hiç de yabancı değildir. Bizler eğitimin hayat boyu, bir iç yolculuk olduğuna inanan bir milletiz.”

59 BİN 831 KURSİYERE EĞİTİM

Çakacak 59 bin 831 kursiyere eğitim verildiğini söyleyerek “İlimizde 14 ilçemizde yaygın eğitim kurumları olarak Halk Eğitim Merkezlerimiz ve bir adet Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğümüz bulunmaktadır. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında genel, okuma-yazma, mesleki ve teknik alanlarda, unutulmaya yüz tutmuş eserleri canlandırmaya yönelik toplam 2 bin 939 kurs açılarak, 59 bin 831 kursiyere eğitim verilmiştir.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülmekte olan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında; okuma yazma bilmeyen vatandaşların yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi gerçekleştirilmiştir. Şu ana kadar il genelinde 2 bin 352 kursiyere okuma-yazma eğitimi verilerek sertifikalandırılmıştır. İlimizde okuma yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar okur-yazar seferberliği devam edecektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, sergiler gezildi.

Vilayet Meydanındaki Öğrenme Şenliği açılışına Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın  ve kurum müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilişim