Konya'da görev yapan üç öğretmen "15 Temmuz Şehitlerimiz İçin Ahde Vefa Bisiklet Turu" kapsamında, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar 7 gün boyunca pedal çevirecek.

Konya'nın çeşitli okullarında görev yapan Alper Can, Hakan Arıkan ve Selim Ecevit Şen isimli öğretmenler yedi gün sürecek bisiklet yolcuğu başladı. “15 Temmuz Şehitlerimiz İçin Ahde Vefa Bisiklet Turu" kapsamında Konya’dan İstanbul’a pedal çevirecek olan 3 öğretmen Eskişehir’e vardı. İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ilçe milli eğitim ve şube müdürleri tarafından karşılanan öğretmenler daha sonra Hava Şehitliği’ni ziyaret etti.

Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan öğretmenler duanın ardından bir açıklamada bulundu.  Öğretmen Alper Can yaptığı açıklamada, “Bizim asil görevimiz öğretmen olmak ile birlikte tamamen gönüllü olarak Türkiye İzcilik Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu içinde de çeşitli vesilelere  hizmet etmekteyiz. Her birimiz eğitim camiamızın bir neferiyiz. Çalışmalarımızda en önemli şey bireylere yaparak ve yaşayarak öğretmektir. Eğitim ve öğretimin tatili olmaz diye düşündük. Bisiklet sporuna gönül veren öğretmen izci liderleri olarak bizden sonraki nesillere hem sporu hem de değerlerimizi öğretmek istedik. Bir proje ürettik. 4 arkadaş çıktığımız bu yolda çığ gibi büyüyecek  15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yüce Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü göstergesini bir kez daha tespit edeceğiz” dedi.

Can 8 Temmuz’da başlatmış oldukları bisiklet turu kapsamında 639 kilometre yol alarak 15 Temmuz Pazar günü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne varacaklarını söyledi. Öğretmenlere üniversite öğrencisi Hilal Sönmez de eşlik etmekte.

Editör: TE Bilişim