Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen tarafından bugün Yediler Parkı girişinde “Seyyanen zam verilsin, gelir adaletsizliği giderilsin” denerek basın açıklaması yapıldı.

81 ilde eş zamanlı yapılan açıklamada memurlar ve kamu çalışanları için; 6. dönem toplu sözleşmenin arifesinde, gerçeklere uygun yüzdelik zam, geçmiş kayıpların telafisi için, seyyanen zam talebi dile getirildi. Eskişehir Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar tarafından yapılan açıklamada; “Hiçbir gerçeği ıskalamadan, özellikle enflasyon üzerinden yaşanan gelir kayıplarının tazmini noktasında hem sesimizi hem de sözümüzü bu meydandan ve diğer 80 ilimizden yükseltiyoruz” diye konuştu. En düşük devlet memuru maaşının yüzde 10’undan az olmamak üzere seyyanen zam talebini daha önce de dile getirdiklerini belirten Akar, şunları söyledi: “Kamu görevlilerinden sakınılan bir kaynaktan payımız olanın, hakkımız olanın verilmesini istiyoruz. Büyüme ve refah payı üzerinden: Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin belirlendiği,  emeğin değerinin yükseldiği, alın terinin karşılığının verildiği yeni bir sistem yürürlüğe konulsun.”

GELİR KAYIPLARI GİDERİLMELİ

Gelir dağılımındaki makasın gün geçtikçe açıldığını, ülkeyi ayakta tutan orta sınıfın eridiğini ifade eden Akar, Türkiye’nin büyümesinden sadece yüksek gelirli kesimin,    büyük sermaye ve finans sektörünün pay aldığını belirtti. Tabanla tavan arasındaki uçurumun büyüdüğüne dikkat çeken Akar sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ekonomisi büyüyor fakat memurlar büyümüyor. Biz, olmayan bir kaynaktan artış istemiyoruz. Var olan ve kamu görevlilerinden sakınılan bir kaynaktan payımız olanın, hakkımız olanın verilmesini istiyoruz. Seyyanen zam çağrımız, bu kapsamda görülmeli, gelir kayıpları giderilmeli...”

Editör: TE Bilişim