Depremin ilk gününden itibaren tüm teşkilatlarıyla sahaya inen, arama kurtarma-yardım ve barınma gibi konularda aktif bir şekilde çalışma yürüten Saadet Partisi, yardım tırlarının yanı sıra depremzede ailelerin barınma ve sıcak yemeğe ulaşması konusunda da faaliyet yürütüyor.

Saadet Partisi tarafından depremden en fazla etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’da depremzede ailelerin üç öğün sıcak yemeğe ulaşabileceği 1000 metrekarelik seyyar aşevi kuruldu.

Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, böylesine büyük bir felakete karşı duyarsız kalınamayacağını belirterek, “Adıyaman’ımızda ve depremden etkilenen diğer illerimizde teşkilatımızın sağladığı imkanlarla neler yapılmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. Teşkilatlarımız tarafından deprem bölgesinde planlı, programlı düzgün bir çalışma var. Günübirlik değil, çünkü bu depremin yaraları bir günde, bir haftada, bir ayda sarılacak gibi değil. Buradaki sıkıntılar birkaç ay mutlaka belki yıl sonuna kadar devam edecek. Bu süre zarfında burada ihtiyacı olan insanlara yardım edebilmek önemli. Teşkilatlarımız bir yandan Afyonkarahisar’a gelen depremzede ailelerimizle ilgilenirken diğer yandan deprem bölgesine yapılan yardımlara devam ediyoruz.’’ dedi.
 

Yaşanan aksaklıkların hızlı bir şekilde giderilebilmesi için gayret ettiklerini belirten Karataş , il ve ilçe teşkilatlarının büyük bir özveriyle yardım çalışması gerçekleştirdiğini söyleyerek depremin yaralarının el birliği ile sarılacağını ifade etti. 

Editör: Mustafa YILDIRIM