Tepebaşı Belediyesi Kültür Turları kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretleri devam ediyor.
Bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ziyarete götüren Tepebaşı Belediyesi son olarak Çukurhisar Beldeevi ve Beylikovalı kadınlara Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezme imkânı sağladı.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç eşliğinde ilk olarak meclis lokantasında yemek yiyen kadınlar daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile bir araya geldi.
Utku Çakırözer ile sohbet eden kadınlar Başkan Ataç ve Çakırözer eşliğinde CHP Grup Toplantısını izledi. Grup toplantısı ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ağırlanan kadınlar CHP liderine gündeme dair merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.
Beldeevleri’nde yaptıkları çalışmalar ile ilgili kadınlardan bilgi alan Kılıçdaroğlu, Tepebaşı Belediyesi tarafından bu ürünlerin satışının yapılarak değerlendirildiği proje olan “Hanımeli Sokağı” ismini beğenerek “Hanımların elinin değdiği her şey güzel olur” dedi. “Başkanınızı seviyorsanız ayağını kaydırmak lazım” diyen Kılıçdaroğlu’na kadınlar “Başkan Ataç’ı çok seviyoruz” diyerek itiraz edince CHP lideri “Biz de Ahmet Başkanı seviyoruz. Son derece çalışkan ve başarılı” dedi.
Beylikovalı kadınlar çiftçilerin sorunlarını aktararak Kemal Kılıçdaroğlu ile ülke tarımının sorunları üzerine sohbet etti. “Çiftçilerin yaşadığı sorunları çözerek bu tabloyu değiştirmemiz lazım” diyen Kılıçdaroğlu “Bu sorunu yaratan politikaları değiştirmek gerekli. Üreticinin, alın teri döken, emek harcayan çiftçinin hak ettiğini kazanması gerekli. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Yata binenden ÖTV ve KDV alınmıyor ama traktöre binen çiftçiden alınıyor. Bu adaletsizliği kaldırmak gerekli” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim