Hasan Özdağ, Şoförler Odası başkanlığına adaylığını açıkladı.

Eskişehir Şoförler Odası yönetim kurulunda yer alan ve uzun yıllar şoförlük mesleğini yapan Özdağ, neden aday olduğuna ilişkin; “Meslektaşlarımıza ve dolayısıyla sorumluluk hissettiğimiz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti nasıl veririzin telaşı içerisindeyiz. Buradan hareketle, kurulduğu günden bu yana odamıza hizmet etmiş, emek vermiş tüm üyelerimize, yöneticilerimize ve başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ve şunu net ifadelerle vurguluyorum ki: Kısa süre sonra devralacağımız bayrağı, zirveye taşıyacağız, bu noktada heyecanımız ve inancımız tam.” İfadelerine yer verdi.

“BERABER YÖNETECEĞİZ”

Çıktıları bu yolda neler yapacaklarını da açıklayan Özdağ, şunları söyledi: “Biz hamasi nutuklardan yana değiliz, popülizm yaparak günü kurtarmanın taraftarı hiç değiliz; Biz, nokta atış projelerle meslektaşlarımızın yarasına merhem olmak ve hatta o yarayı ivedilikle iyileştirmek için dertlenenlerdeniz. Buradan hareketle, öncelikle diyoruz ki: Aynı yoldayız, biriz ve beraberiz. Yalnızca, yöneticiler ve başkan olarak odamızı yönetmek gibi bir niyetimiz asla olmadı ve olmayacak. Aynı yolda birlik içerisinde yürüyorsak, tüm üyelerimiz, odamızın kararları üzerinden söz sahibi olacaktır. Bakın şuna dikkat çekmek istiyorum: Odamızı beraber yönetmeyi vaat etmiyorum, beraber yöneteceğimize söz veriyorum.” Bu anlamda, öne çıkan birtakım sorunları masaya yatırdıklarına değinen Başkan Adayı Hasan Özdağ, bu sorunları şöyle özetledi:

EN UYGULANABİLİR ÇÖZÜMLER

“Şu an itibariyle meslektaşlarımızın elzem ihtiyaçlarından olan çekici sayısı yeterli değil. Bu sayıyı arttıracak çalışmayı başlattık. Ve dahası, çekicilerimiz 24 saat kesintisiz ve ücretsiz hizmet verecek. Vatandaşlarımıza daha iyi, konforlu ve hızlı hizmet verebilmek adına Taksi Dolmuş adıyla anılan araçlarımızın ortak hat sayısını arttıracağız, çalışmalara başladık bile.Bir hedefimiz daha var. Eski ticari araçlar yerine daha konforlu araçlardan yanayız. Bu, hem vatandaşımız, hem meslektaşlarımız için oldukça önemli. Bu noktada ticari araçlarda 5 yaş sınırını 8 ila 10 yaşa çıkarmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere nakliye hizmeti veren araçlarımızın özel bir plakası yok. Bu durum zaman zaman suiistimallere neden olabiliyor. Yetkisi olmayanlar dahi, nakliye işi yapabiliyor. Biz artık buna ‘dur’ diyoruz. Nakliye araçlarına ‘N’ plaka tahsisi yapılabilmesi için süreci başlattık. Bunun yanı sıra, nakliye hizmeti veren meslektaşlarımızın çalışma saatlerini ve çalışma şartlarını da gözden geçiriyoruz; onların talepleri doğrultusunda en uygulanabilir çözümü hayata geçireceğiz.  kamyonlarında uzun seyahatler yapan meslektaşlarımızın zoru koşullar altında çalıştıklarının farkındayız. Bu anlamda federasyonumuzla temasa geçtik bile. Odamız ve federasyonumuz ortak çalışmaya imza atarak uzun yol seyahati yapan meslektaşlarımızın sorunlarını hızla çözüme kavuşturacağız.”

DÜĞÜN SALONLARINI ARTIK ODA İŞLETECEK

Oda bünyesindeki düğün salonlarından üyelerin indirimli yararlanacağını belirten Özdağ, “Düğünü olan, nişanı olan, kınası olan kim varsa, maddi yükü düşünsün istemiyoruz. Peki, bunun için ne yapacağız? Biliyorsunuz, odamızın iki tane düğün salonu var. Meslektaşlarımız bizden şunu istediler: ‘O salonları yalnız ve yalnız oda işletsin, bizler de indirimli faydalanalım.’ Doğru söylüyorlar. Söz veriyorum, o düğün salonlarını artık odamız işletecek. Bununla beraber üyelerimiz de gönül rahatlığıyla, kendi evlerinde, indirimli bir biçimde düğünlerini yapacaklar. Ve dahası, o salonları küçük dokunuşlarla aktif hale getirecek, şehrimizin toplantı ve gösteri salonu ihtiyacını gidermek üzere katkıda bulunacağız. Hem odamız kazanacak, hem şehrimiz kazanacak.” şeklinde konuştu.

TAKSİ VE TAKSİ DOLMUŞLAR…

Pek çok konuda daha çalışmalarının olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Adayı Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlamda son olarak önemli bir konuya değinmemin faydalı olacağı kanaatindeyim. taksi ve taksi dolmuşlarda çalışan bazı kişilerin kayıt altında olmadığını görüyoruz. Bazen, vatandaşlarımızdan şikayetler aldığımız oluyor. Bu işi meslek edinen arkadaşlarımızın, sorumluluğunun bilincinde olarak vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Ancak çok nadir de olsa kayıt altına alınmadan araç kullanan kişiler, sorun çıkarabiliyor. İşte biz, bunun önüne geçeceğiz. Yeni düzenleme için ekip arkadaşlarımızla beraber yoğun mesai harcıyoruz. Şunun altını çizmek isterim: Biz, Eskişehir’e hizmet veriyoruz ve yaşadığımız kente yakışır bir kurumsal yapıyla hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sizler aracılığıyla meslektaşlarımıza diyorum ki: Aynı yoldayız, biriz beraberiz, birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız.”

Editör: TE Bilişim