Eskişehir Tüketiciler Birliği 28 Mayıs Tüketiciler Bayramı nedeniyle Hamamyolu Caddesi’nde basın açıklaması yaparak yeni tüketiciler yasası ile hakkında bilgi verdi.

Yeni çıkan yasanın özellikle tüketicilere büyük kolaylık sağladığı için 28 Mayıs’ın tüketicilerin bayramı dediklerini vurgulayan Eskişehir Tüketiciler Şube Başkanı Kemal Bulut, “88 maddeden oluşan kanun bir çok probleme çözüm getiriyor. Tüketicilerimizin sıklıkla karşılaştığı bazı konuları hatırlatmak istiyoruz. Telefon ve mesaj yoluyla tüketicilerimize ulaşarak, hediye kazandınız (telefon, saat gibi) diyerek kredi kartı bilgilerinizi almak isteyenlere bilgilerinizi vermeyin” dedi.

Bankaların tüketicilere yıllık ücret alınmayan bir kredi kartı vermek zorunda olduğunu vurgulayan Tüketiciler Birliği Şube Başkanı Kemal bulut, ayıplı mal ile karşılaşan tüketicinin satın aldığı malı geri verebileceğini, ücretsiz onarımını isteyip, malı değiştirebileceğini ve fiyattan indirim isteyebileceğini söyledi.

Birlik Başkanı Bulut; “Tüketici, mesafeli ve kapıdan satışlarda 14 gün, taksitli satışlarda 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden cayma hakkına sahiptir. Tüketiciler bu süre içinde caydığını satıcıya bildirmek zorundadır. Bilinçli tüketici ve basiretli tacirler çoğaldıkça problemlerimiz azalacaktır. Bu kanun herkese hayırlı olsun” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim