Eskişehir’in en eski bölgelerinden Bayat Pazarı’nda koltuk takımı, beyaz eşya gibi ikinci el eşya satan esnaf kendisini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e, “Eskiden yıllık hesap yapardık, şimdi günlük hesap yapıyoruz. Bugünü kurtarırsak iyiyiz. İnanın 15 gündür burada kimse bir şey satamamıştır. Hepimizde bir çaresizlik var ama yarından da umudumuz var” dedi.  Çakırözer’in dinlediği kahveci esnafı ise, “Çay 25 kuruşken ev aldım, evladımı üniversitede okuttum. Şimdi çay 3 lira evime ekmeği zor götürüyorum. Markete gittiğim zaman cepte ne varsa gidiyor. Artık sizi bekliyoruz” dedi. Ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulunan CHP’li Çakırözer ise, “Esnaf da, vatandaş da artık geçinemiyor! Ama tüm bu çaresizliğe rağmen gelecekten umutlu, iktidar değişikliği bekliyor. Az kaldı, aylar sonra millet ittifakı iktidarında esnafın, emeklinin, çiftçinin huzur ve refah içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi kuracağız” dedi.

BAYAT PAZARINDA ESNAFI DİNLEDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer şehrin en eski bölgelerinden Bayat’ta bölge esnafını ziyaret ederek, kahvelerde yurttaşları dinledi. Bölgedeki kahveler ve lokantalarda esnaf kira bedellerinden, enerji giderlerine artan maliyetlerden dert yanarken, bölgede yıllardır beyaz eşya, koltuk takımı ve halı gibi ikinci el eşya satışı yapan esnaf ise satış yapamamaktan sitem etti.

“15 GÜNDÜR SATIŞ YAPAN YOK”

Bayat pazarında Çakırözer’in dinlediği ikinci el eşya satan esnaflar, “Eskiden yıllık hesap yapardık, şimdi herkes günlük hesap yapıyor. Günümüzü kurtarabilirsek mutluyuz. Dışarıda mağazalarda 35 bin liradan aşağıya bir koltuk takımı yok. Vatandaş hangi parayla, nasıl alsın o koltuk takımını?  Vatandaş ancak evinin ekmeğini alıp, karnını doyurabildiğine şükrediyor. Biz burada ikinci el satıyoruz, koltuk kaplıyoruz. Bir koltuk kaplatma maliyetimiz bin 600 lira. Nakliyesi, hamalı ben bunu 2 bin 200 liraya satabilirsem dünyanın en mutlu insanıyım. Bankalardan, eşten dostan borçla hayatımızı döndürüyoruz. Ondan ödünç alıyor, ona veriyoruz. İnanın 15 gündür şurada kimse bir şey satamamıştır. Bir çaresizlik var ama yarından da umudumuz var” dedi.

“ARTIK SİZİ BEKLİYORUZ”

Bölgedeki lokonta ve kıraathane esnafı ise kira bedelleri ile enerji giderleri ve artan maaliyetlerden dert yandı. Çakırözer’in dinlediği kıraathane esnafı, “Kiralarımız katlandı. Elektrik, doğalgaz giderlerimiz katlandı. Hepsi uçtu. Sadece tüpe bin 500 lira fatura geliyor, içinde ısıtma yok. Dolaplarımız çalışmıyor. Çay 25 kuruşken ev aldım, çocuğumu üniversitede okuttum. Çay şimdi 3 lira, 5 lira oldu. Evime parayı zor götürüyorum. Markete gittiğim zaman cepte ne varsa gidiyor. Kenara para koyalım devri bitti. Artık sizi bekliyoruz” dedi.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM