Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı’nda şu ifadelere yer verdi; “Kadının emek ve hak mücadelesi, dünya tarihinin en büyük destanlarından biridir. Ancak, yaklaşık 200 yıllık bu mücadele ne yazık ki bugün hala hedefine tam olarak ulaşabilmiş değildir. Kadın hak ve özgürlükleri konusunun özellikle siyasetçilerimize sık sık hatırlatılması ve gündemden hiçbir zaman düşürülmemesi gerektiğine inanıyorum.

Ülke nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız bugün, iş dünyasında, siyaset dünyasında, hem ülke hem de kendi gelecekleri üzerinde yeterince söz sahibi olamamaktadırlar. Bunda geleneksel aile yapısının, toplumsal olarak sahip olduğumuz tarihsel sürecin ve eğitim sistemimizin çok önemli rolü olduğunu söylemeliyim.

Ancak şunu da sevinerek görüyorum ki, özellikle son yıllarda, kadın-erkek eşitliği ve bunun yanında emekçi kadın hak ve özgürlükleri konusunda toplumun geneline yayılan ve gelişerek devam eden bir hak arama mücadelesi var. Bu mücadelenin kısa, orta ve uzun vadede çok önemli ve olumlu sonuçlar yaratacağından kuşkum yok. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de her zaman bu mücadeleye omuz vermeye çalıştık, çalışıyoruz. Kadınların değiştirici gücüne inanıyor, bu bilinçle belediyemizde her alanda kadın istihdamını destekliyoruz. Ayrıca Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğümüz ve Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz ile farkındalık çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz.

Emekleriyle dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren ve hayatın her alanında var olmak için mücadele eden tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, şiddete maruz kalarak yaşamlarını yitiren tüm kadınlarımızı huzurlarınızda bir kez daha saygıyla anıyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM