İş hayatında kendimizi geliştirmenin herhangi bir sınırı bulunmadığı için sonsuz alternatif sunan sanal dünyadan sıklıkla yararlanmaya başladık. İşte bu noktada ön plana çıkmaya başlayan hibrit etkinlik, teknolojik gelişmelerle birlikte sektörlere büyük katkılar sağlamayı başarıyor. Çevrimiçi platformlar üzerinden yürütülen etkinlikler, pek çok konuğa ev sahipliği yapıyor ve donanımlı referanslar kazanılmasına yardımcı oluyor.

Çevrim içi toplantılar ve sanal mülakatlar ile sıklıkla karıştırılan hibrit etkinlik, hakkında mutlaka bilgi sahibi olunması gereken bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Bu kavramın detaylı açıklaması için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Hibrit Etkinlik Nedir? Ne Değildir?

Hibrit etkinlik hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilir. Bu etkinlikler, workshop ya da konferanslar olabilir. Sanal aktiviteler ile hibrit etkinliğin arasındaki farklar ise aşağıdaki gibidir:

●       Sanal etkinliklerde katılımcıların tamamı çevrim içi görüşme sağlar. Hibrit etkinliklerde ise katılımcıların bir kısmı çevrim içiyken diğer yandan yüz yüze görüşmeler de mevcuttur.

●       Sanal ve gerçek dünyayı birbirine bağlamak için farklı platformlar tercih edilse de hibrit etkinliklerde genellikle Zoom kullanılır.

●       Çevrim içi görüşmelerde genellikle her katılımcı aynı oranda söz hakkına sahip değildir. Hibrit etkinlik ise hem yüz yüze hem de çevrim içi katılım sağlayanlara eşit oranda destek sunar.

https://oniki.net’in hibrit etkinlikler ile sunmuş olduğu özellikler, iş hayatında son derece avantajlı görüşmelere zemin hazırlamaktadır. Ancak her etkinlikten aynı oranda verim alınabileceğini söylemek de pek doğru değildir.

Neden Hibrit Etkinlik Tercih Edilmeli?

Fuarlar, seminerler ve konferanslar her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz konumlarda düzenlenmeyebilir. Ayrıca etkinliklere katılmak için yol masrafının yanı sıra belli bir zaman da ayırmanız gerekir. Zaman ve bütçe tasarrufu açısından eşsiz bir seçenek olan hibrit etkinlik ise birbirinden farklı tüm toplantılara çevrimiçi olarak katılmanıza imkân tanır. Sektörün en iyi isimlerinden olan www.oniki.net, son derece verimli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Dilerseniz siz de web sitesi üzerinden hibrit etkinlikleri inceleyebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM