SEÇMELİ DERS SEÇİMİNDE HASSAS OLUNMALI

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Mürsel Gülsarı, "2 Ocak itibarıyla başlayan orta öğretimde seçmeli ders takvimi, 20 Ocak’ta sona erecek. Öğrenciler ve veliler bu tarihler arasında seçmeli ders tercihi yapabilecekler. Ancak şimdiye kadarki pratiğe bakıldığında, çoğunlukla bu tercihin öğrencilere ve velilere bırakılmadığı görülmektedir. Okul idarecileri seçilen birçok ders için öğretmenin olmadığını belirterek öğrenciyi ve veliyi seçtiği derslerden vazgeçirmektedir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu konuda hassas olmalı, tercihi okul idarecilerine bırakmamalıdırlar. Okul idaresi, öğrencinin tercihine göre öğretmen bulmak zorundadır." dedi.

Dil konusunda da çağrıda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Gülsarı, "Öğrenciler özellikle "Yaşayan Diller ve Leçeler" dersinde kendi ana dillerini tercih etmelidirler. Okul idareleri bu konuda hassas olmalı, öğrenci ve velilerin tercihlerine göre öğretmen ayarlamalıdır. Hükümet tercih edilen seçmeli dersler için yeteri kadar öğretmen ataması yapmalı, öğrencileri istemedikleri tercihlere mecbur bırakmamalıdır. Sorunun nihai çözümü için ana dilde eğitimin önündeki her türlü engel kaldırılmalı ve daha fazla geciktirilmeden bu haklı talep karşılanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Seçmeli bazı derslerin zorunlu olmasını isteyen Gülsarı, "Müslüman bir ülkede dini değerleri anlatan derslerin, müzik ve resim dersleri kadar önemli görülmeyip seçmeli olması kadar abes bir durum olamaz. Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri zorunlu olmalıdır. Velisinin bu dersleri almasını istemediği öğrenci ise muaf tutulmalıdır." dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM