İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr.Arslan Kabukcuoğlu TBMM’de yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalar ve hükümete önerilerde bulundu. Açıklamalarına ülkemize geleceği 3 ay önceden bilinen salgına karşı hükümetin zamanında atması gereken adımları atmadığı eleştirisiyle başlayan Kabukcuoğlu, sözlerinin devamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önerilerinin de bulunduğu yapılması gerekenleri anlatarak devam etti.
Kabukcuoğlu’nun açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle;
“Çinde başlayıp dünyayı saran covid-19 salgını karşısında hükümetlerin sağlık sistemlerinin sınandığı bir dönemden geçiyoruz. “
“Salgının sağlık boyutunun yanında bir de sosyo ekonomik boyutu vardır. Ne yazık ki vatandaşa hayatını devam ettirecek olanakları sunmadan evde kal demek sosyal devlet anlayışıyla çelişmektedir. Çoğunlukla Ertelemelerin oluşturduğu önlemler yerine, günlük hayatı devam ettirecek dişe kemiğe dokunur yardımlar yapılmalıdır.”
“Sağlık bakanının “Türkiye için herhangi bir salgın tehlikesinin söz konusu olmadığı açıklamasına ve salgının Çin dışında sadece 14 ülkede görüldüğü günlerde, biz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşenerin talimatıyla İYİ Parti Grubu olarak bu salgına karşı hangi tedbirler alınması gerektiği yönünde, milletin temsilcilerinin katılımıyla bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ettik. Maalesef kabul edilmedi. 8 ayrı kanun teklifi verdik AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.“
“Peki biz olsak ne yapardık? Sayın Genel Başkanımız Merak Akşener’in ifade ettiği gibi “ Salgın Bölge ülkelerine ulaştığı anda tüm sınırları kapatırdık. Hiçbir ayrım gözetmeden salgın konusunda tüm uzmanları toplar, onların önerilerine, siyasi ve ekonomik kaygı duymadan harfiyen uyardık.”
“Dün, kapatılan devlet hastanelerinin atıl kalmaması, halkımızın acilen hizmetine sunulması gerekçesiyle bir araştırma önergesi daha verdik. O da kabul edilmedi. “
“Hergün binlerce hastanın pandemic hastanesi ilan edilen devasa, masraflı ve kalabalık şehir hastanelerine diğer hastalıklar nedeniyle girip çıkması salgın riskini arttırmaktadır. Salgının devlet eliyle sağlam insanlara bulaştırılma riski vardır. Pandemi hastaneleri ile diğer hastaneler acilen ayrılmalıdır. ”
“ Devletin bu güne kadar yaptığı yardım 300 milyon dolar, sadece kapatılan devlet hastanelerinin değeri 4.5 milyar dolar. Salgın sürecinde vatandaşın bu hastanelere acil ihtiyacı vardır. Hava alanlarına hastane yapmaya çalışılırken, sahra hastaneleri kurulması planlanırken, kamu hastanelerinin hizmete sokulmaması olsa olsa komedi olur.”