İmplant tedavisi günümüzde diş kayıplarında en çok tercih edilen uygulamaların başında gelir. Titanyum türü maddelerin kullanıldığı yapay diş kökleri ile implant dişler ağız içerisine yerleştirilir.

 Titanyum olarak adlandırılan bu madde vücut dokusu ile uyumlu olduğu için doğal ve sağlıklı bir görünüm sunar. İmplant tedavisi daha çok yeterli çene kemiğine sahip kişilere uygulanır. Kimi implanlar sabit yerleştirilirken kimi implantlar ise hareketli diş protezlerinden meydana gelir.

İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?

İmplant dişler bazı durumlar haricinde herkese uygulanabilen bir tedavi şeklidir. Eğer hastalarda diş eti iltihabı bulunmuyor ve diş etleri erimemiş ise implant tedavisi için uygun bir adaydır. Çünkü diş eti iltihabı kemik dokusuna hem zarar verir hem de zamanla erimesine neden olur.

İmplant Diş Faydaları Nelerdir?

Kaybedilen veya çürüyen dişler için profesyonel anlamda uygulanan implant tedavisi ile mükemmel bir ağız yapısına sahip olmak mümkündür. Kullanılan kaliteli malzemeler sayesinde diş dokusuna ve kemik yapısına uyumlu bir şekilde tasarlanan implant dişler doğal diş formunda hazırlanır.

Estetik bir gülüş tasarımı sağlayan implant dişler yeme kolaylığı sağlar. İçeriğinde titanium olarak adlandırılan madde sayesinde implant dişler uzun ömürlü bir kullanıma sahiptir.

İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant diş yaptırmak isteyen birçok hasta öncelikli olarak alanında uzman doktor tercihinde bulunurlar. Çünkü doktorun uzmanlığı ve deneyimi ortaya çıkacak başarıyı etkiler. Bunun dışında implant diş öncesinde hastanın sağlık durumunun bu tür bir tedaviye uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Bu nedenle doktor ile ön muayene görüşmesi yapılmalıdır.

İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?

Deneyimli doktorlar gözetiminde gerçekleşen implant tedavisi aşama ve bazı süreçlerden meydana gelir. Hastanın ihtiyacı doğrultusunda plan program yapılır. Ardından çekilen finler doğrultusunda implant için yuvalar açılır. Yuvalar iyileştikten sonra implantlarla birlikte protezler de yerleştirilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Diş hekimleri tarafından kişinin yüz hatlarına uygun bir şekilde gülüş formu tasarlanır. Gülüş tasarımı işlemi sırasında hastanın ağız yapısı ve istekleri göz önünde bulundurulur. İlk önce diş estetiği ve diş etlerinin yapısı iyileştirilmeye çalışılır. Yapılan işlemler sonrasında sağlıklı ve doğal dişlerin yanında estetik açıdan güzel bir görüntü ortaya çıkar.

Gülüş Tasarımı Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Gülüş tasarımı tedavi yöntemleri kişinin fiziki yapısı ve beklentisi doğrultusunda şekillenir. Farklı şekillerde hastaya sunulan gülüş tasarımı çeşitlerinden biri tercih edilir ve bu doğrultuda işlem aşamalar halinde devam eder.

Gülüş Tasarımı Tedavi Fiyatları

Kişiye özel planlanan gülüş tasarımı fiyatları yapılan işlemler doğrultusunda belirlenir.

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Ağız ve diş sağlığına önem veren kişiler için kullanılan zirkonyum kaplama son dönemlerin en çok tercih edilen diş tedavi yöntemidir. Özellikle metale karşı alerjisi bulunan hastalar için son derece ideal ve uyumlu bir şekilde tasarlanan zirkonyum kaplama doğal bir görüntü sunar.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?

Zirkonyum kaplama ışık geçirgen özelliğinden dolayı doğal dişler gibi durur. İçerisinde metal bulunmadığı için güzel bir görüntü sunar. Diş hassasiyeti bulunan kişiler bu kaplama sayesinde sıcak ve soğuğa karşı herhangi bir şikâyeti bulunmaz. Zirkonyum kaplama estetik açıdan da en çok tercih edilen diş türüdür.

Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?

Görüntü itibariyle çapraşık dişler ve bozulmuş kaplaması bulunan kişiler için zirkonyum kaplama oldukça ideal bir uygulamadır. Ayrıca ayrık diş yapısı bulunan ve beyaz dişlere de sahip olmak isteyen kişiler zirkonyum kaplamayı tercih ederler.