Bilgi yönetimi güvenliği sistemi, işletmelerin kendi ve müşterilerinin bilgilerini güvende tutmaları için belirlenen uluslar arası standartlardır. Belirlenen standartlara erişen ve işletme içerisinde uygulayan firmalar ISO 27001 belgesi ile edindiği standartı tescil ettirirler.

ISO 27001 Belgesi işletmelerin, kendi ve müşteri bilgilerini güvende tutmalarını ve yönetmelerini düzebleyen standartlara sahip olunduğunu göstermektedir.

İşletmelerin finansal bilgilerini ve sahip olduğu her türlü bilgiyi korumasına yardımcı olan bilgi yönetimi güvenliği sistemi işletmelere güven duyulması noktasında son derece önemli katkı sağlamaktadır. Özellikle müşterilerin işletmede yer alan bilgilerinin güven içerisinde olduğunu bilmesi, işletmeye olan güvenin artmasına neden olmaktadır.

Bilgi yönetimi güvenliği sisitemi Tuğra danışmanlık bürosu tarafından işletmelere sunulan oldukça önemli bir hizmettir.

Bilgi yönetimi sistemi ve ISO 27001 belgesi ile ilgili bilgi almak için tugradanismanlik.com internet sitesinden bilgi almak mümkündür.

ISO 27001 Belgesinin İşletmeler Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Tuğra Danışmanlık bürosu işletmelere ulusal ve uluslar arası geçerliliğe sahip olan belgelerin sağlanması noktasında yardımcı olmakta ve standartların işletmelerde uygulanması için danışmanlık hizmeti vermektedir.

Ulusal ve uluslar arası standartlarda faaliyetlerini sürdürmek isteyen işletmeler tugradanismanlik.com internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilmektedir. Bu sayede profesyonel destek alınmakta ve pek çok avantaja sahip olunmaktadır.

ISO 27001 standartlarının sağladığı faydalar şu şekildedir;

·         Kurumsal risklerin azaltılmasında yardımcı olur.

·         İşletmeye güven duyulmasını sağlar.

·         İşletmenin korunmasına yardım eder.

·         Yasalara ve mevzuatlara uyumda katkı sağlar.

·         Rakipler ile rekabette avantajlar sağlar.

·         Hata ihtimilani en aza indirir.

ISO 27001 Belgelendirme Süresi.

ISO 27001 bilgi yönetimi güvenliği sistemi belgesi ya da sertifikasının geçerliliği 3 yıl ile sınırlandırılmıştır. İlk yıl belgelendirme denetimi yapılmaktadır. İkinci yıl ve üçüncü yıl takip ve gözetim işlemleri gerçekleştirilmektedir. Dördüncü yıl ise belge yenileme denetimi gerçekleştirilmektedir.

Tüm bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Tuğra Danışmanlık Ofisi işletmelere destek sağlamaktadır.

Bilgi Güvenliği Sistemi Temel İlkeleri Nelerdir?

Bilgi güvenliği sistemi müşteri memnuniyeti ve müşteri güvenliği açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda işletme güvenliği açısından da son derece önemlidir. Oluşturulan standartlara bağlı kalınması ve standartların uygulanıyor olması, işletmeyi koruduğu gibi prestijini de artırmaktadır.

Bilgi güvenliği sistemi ilkeleri şu şekildedir;

·         Gizliliğin korunması.

Bilgiye ulaşım sadece yetkili personel tarafından gerçekleştirilmektedir.

·         Bütünlük.

Bilgi ve bilgi işleme yöntemlerinin bir bütün halinde korunması.

·         Ulaşılabilirlik.

Gerekli durumlarda yetki sahibi personelin bilgiye ukaşımınıın sağlanması.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetisi Sistemi Belgesi Fiyatı.

ISO 27001 belgesi, belgeyi almak isteyen işletmenin büyüklüğü, çelışan personel sayısı, sektörü, faaliyertleri ve daha pek çok farklı etmene bağlı olarak fiyatlanmaktadır. Oldukça değişken olan fiyatlar için gerekli inceleme yapılmadan net bilgi verilememektedir.

Tugradanismanlik.com işletmelere ekonomik şartlar içerisinde danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Verilecek hizmet ve ücreti hakkında internet sitesi ile iletişime geçilebilmektedir.

Editör: Mustafa YILDIRIM