AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zamlar hakkında eleştirilerde bulundu.  Eskişehir’de mesafelerin kısa ancak ulaşımın diğer şehirlere kıyasla çok daha pahalı olduğunu vurgulayan Çalışkan, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücretlerine zam kararı aldı. Buna göre tam ESKART 6 TL, indirimli ESKART 3.5 TL, aktarma ücretinin ise 70 kuruş oldu.

Her şeyi hükümetten bekleyen, her eksikliğine de hükümeti mazeret gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi muhakkak yine ‘mecbur kaldığını’ söyleyecektir.

En pahalı toplu ulaşım Eskişehir’de

Çevremizdeki illere baktığımızda en pahalı toplu ulaşım maalesef Eskişehir’de.  Örneğin; Bursa’da tam kart 4.20 TL, indirimli kart 3.60 TL, öğrenci 1.80 TL. Konya ise indirimli kart 1.55 TL’den, tam kart ise 2.50 TL’den fiyatlandırılmış. Bu şehirde zorunlu olarak aldığımız hizmetler tüm illerden pahalı. İstanbul’dan dahi pahalı ulaşımımız var. İstanbul’da tam kart 5.48 TL olup, öğrenci kartı ise 2,67 TL.

Bu şehirlerin tamamı mesafe olarak Eskişehir’den çok fazla taşımacılık yapan şehirler. Biz de mesafeler kısa, ulaşım ise diğer şehirlere kıyasla çok pahalı. Aktarmalar da ücretlendirilmeye başlandı. Hemşehrilerimiz şunu bilmeliler ki ne Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ne de ulaşım hizmetini yürüten ESTRAM şirketi kamu yararı gütmemektedir.  

Üzülerek belirtiyorum ki şehir olarak Yılmaz Büyükerşen’in çözümleri ve projeleri yerine 22 yıldır boş mazeretlerini dinliyoruz…”

Editör: Mustafa YILDIRIM