İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş’ın istifasının ardından bugün de İYİ Parti’de beklenmedik gelişmeler yaşandı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu’nun il yönetimine haber vermeyerek bir grup partili il başkanlığında toplantı yapması üzerine il yönetiminden bazı isimler Kabukçuoğlu’nun il yönetimi üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştığını öne sürdü.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu beraberindeki bir grup partili ile birlikte parti binasında açıklama yaparak 142 kişinin partiye üye olmak için başvurduğunu açıkladı. Üyelik başvurularının olduğu dosyayı partiye getiren Kabukçuoğlu burada basın mensupları ile buluştu. İl yönetiminin yapılan açıklamadan neden haberi olmadığına ilişkin soruya Kabukçuoğlu “1 saat önce yönetimi aradıklarını ancak kimseye ulaşamadıkları için partiye geldiklerini” söyleyerek yanıt verdi.

İL YÖNETİMİNE HAKİM OLMAK MI İSTİYOR

“İl yönetimini etkisizleştirerek, kendisinin il yönetimine hakim olmak istediği” yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Milletvekili Kabukçuoğlu şunları söyledi: “İl başkanı zaten cumartesi günü istifa etti, ortada bir başkan yok ben milletvekiliyim. Hem milletvekili hem de il başkanı olunmaz. Kendi kadromu kurma gibi bir düşüncem olamaz, burası bir siyasi parti siz vatandaşa faydalı olmak için çalışırsınız, partililer beğenirse destek verir, beğenmezse desteklemez. Benim il yönetimi ile bir sorunum olmaz, bunun bu şekilde dile getirilmesi düşüncesizce… Şimdi Eskişehir’de 4 bin küsür üye var ben hepsine nasıl hakim olacağım, iyi icraatlarda bulunursanız, ortaya koyduğunuz çalışmaları beğenirlerse vatandaşlar sizi destekler yoksa burada ben başkan olsam ne olmasam ne, bu bir safsata ve temelsiz bir laftır.”

EKTAŞ’IN İSTİFASI…

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş’ın istifası sorulan Milletvekili Kabukçuoğlu konuya ilişkin şöyle konuştu: “İl başkanı ayrılmasa daha iyiydi ancak takdir kendisinindir, il başkanının görevleri belli milletvekilinin görevleri bellidir, makamlar bir kişiye ait değildir, Arslan Kabukçuoğlu gider başkası gelir, il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız toplantı yaparak il başkanını seçecekler, burada bir üye kaydı yapılmamaktadır, başvurular alındı, bu her zaman yapılabilir, herkes istediği zaman gelip üyelik başvurusunda bulunabilir.”

İL BAŞKANI MI OLACAK?

Üyelik başvurusu yapanlar içinde bulunan eski MHP’li Emine Edizgil ise, “Çok zor dönemlerden geçiyoruz, hiç birimizi gündemi Kanal İstanbul değil, bizim gündemimizde işsizlik var, yurt dışına gitmek isteyen çocuklarımız var, yoksulluk var, zor durumda olan çiftçiler ve esnaf var, adalet var, ben bütün bunların İYİ Parti’de çözüleceğine inanıyorum bu nedenle buradayım” diye konuştu. “İl başkanı olmak için mi buradasınız” sorusu üzerine ise Edizgil, “Kesinlikle böyle bir şey yok, partilerden de bana daha önce soruyorlardı, ben seçilmiş bir insanın yerine gelmem ne zaman ki onun seçim dönemi biter ve kongre yapılır o zaman seçilerek gelmek isterim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim