Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Alp Arslan   8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında şunları söyledi; “Toplumun her kesiminde üstlendikleri her görevde üstün başarılar sağlayan, evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda saygın birer birey olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Kadın olmanın zorlukları ile başa çıkarken, özellikle de son dönemde kadınlar ve çocuklarımıza yönelik artarak devam eden şiddet, taciz ve hatta ölüme kadar uzanan insanlık dışı uygulamaları hiçbir şekilde kabul etmiyor ve bu konuda uygulanan cezaların daha da artırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Kadınlarımıza geleceğimizi emanet ettiğimizi unutmadan, “kadın, çocuk ve aile” konularının geniş kapsamlı olarak masaya yatırılması, kadınlarımızın eğitiminden, çalışma hayatında yer almasına kadar birçok konuda çözüm yolu aranmasını istiyor ve bu konularda yapılacak yasal düzenlemelerden, eğitimlere kadar her uygulamaya Türk Büro-Sen olarak, ile birlikte koşulsuz destek vereceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

KADIN İSTİHDAMI HER GEÇEN YIL GERİLİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; iş gücüne katılma oranı kadınlarda %26,3, erkeklerde ise %59,8 olmuştur. Kadın istihdamı ne kamu da ne de özel sektörde istenilen noktada değildir.

Hem kamuda hem de özel sektörde çalışan kadın sayısını artırmak için, istihdam paketleri hazırlanmalıdır. Kadın çalışanlarımız için kamuda kreş desteği dahil olmak üzere, çocuklu kadınlarımızın izin kullanmalarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınmalıdır.

ÇALIŞMA HAYATINDA YER ALAN KADINLARA KOLAYLIK SAĞLANMALI

Kadınlarımız çalışma hayatında, erkek çalışanlara göre daha fazla mobbinge uğramaktadır. Psikolojik şiddet ile başa çıkamayan birçok kadınımız bu sebeple çalışma hayatını bırakma yolunu seçmektedir. Konuyla ilgili olarak, mobbing eğitimleri artırılmalıdır. Aktif olarak çalışma hayatında yer alan kadınlara devletimiz tarafından avantajlar sağlanmalıdır.

Türk Büro-Sen olarak, çalışma hayatında kadınlarımızın yer aldığı, toplum içerisinde saygınlığının korunduğu, en yakınları tarafından şiddete maruz bırakılmadığı, eğitim ve yaşama hakkı başta olmak üzere, tüm haklarının korunduğu bir 8 Mart olması temennisi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM