Odunpazarı Kent Konsey Bisiklet Çalışma Grubu, Geleneksel 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Bisiklet Turu düzenledi. Odunpazarı Meydanı’ndan start verilen tur öncesi Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, tura katılan kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

     Odunpazarı Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu temsilcisi Fatma Karaoğlan grup adına günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Çalışma Grubumunun 8 Mart mesajı şöyle;

      8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz bisilet etkinliğine hepiniz hoş geldiniz.

Bugün burada kadınların, eşitlik, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, laik bir yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdiğimiz mücadeleyi yeniden sesli bir şekilde duyurmak için toplanmış bulunmaktayız.

   

     8 Mart’ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkan olarak görüyoruz. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadın ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini eşit bir şekilde güçlendirmek zorundayız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu konuyla ilgili çok güzel bir sözü vardır; “İnsan toluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?” Bunun için kadınların ertelenmiş, ellerinden alınmış hakları artık bir bir iade edilmelidir.

Editör: Mustafa YILDIRIM