Ayrımcılığa ve şiddete maruz kalan kadınlara farklı alanlarda ihtiyaç duydukları desteği sağlayan ve gerçekleştirdiği ücretsiz eğitimler ve etkinlikler ile kadınları her alanda güçlendirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, Kadın Çalışmaları Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirdiği çalışmaları ilçelerde kadınlara anlatıyor.

2008 yılında kurulan ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli çalışmalara imza atan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, 2014 yılında kurulan Eşitlik Birimi ve 2021 yılında kurulan Aile Danışmanlığı Biriminin bünyesinde olduğu Kadın Çalışmaları Müdürlüğü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilçelerde kadınlarla buluşuyor. Gerçekleştirilen ziyaretlerde ücretsiz psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık, beslenme ve diyet danışmanlığı, eşitlik atölyeleri ve aile danışmanlığı gibi alanlarda sunulan kadın çalışmaları hizmetleri tanıtılıyor. Tanıtımın ardından kadınlardan hizmetlere yönelik talep toplanıyor ve 2022 yılı kadın çalışmaları planlaması yapılıp ilçede yerinde hizmet veriliyor. Ayrıca tanıtım toplantısı sonrasında ilçedeki kadınlara, fiyatları ekonomik kriz sebebiyle oldukça fazla artan ve temel tüketim maddesi olarak görülmeyen kadınların temel ihtiyaç malzemelerinin içinde yer aldığı hijyen kiti de hediye ediliyor.

2022 yılında ilk olarak Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerindeki kadınlarla bir araya geldiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, ‘Eşitlik ve özgürlük için yürünecek uzun bir yol var’ sloganıyla kadınlara kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti. Eskişehir genelinde tüm kadınlara bir telefon kadar yakın olduklarını ifade eden Ekinci, her türlü istek ve önerileri için kadınların 0222 233 08 08 üzerinden Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne ulaşılabileceğini belirtti.

Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin ilçe ziyaretleri 11 Mart tarihinde Sivrihisar’da, 14 Mart’ta ise Günyüzü’nde devam edecek.

Editör: Mustafa YILDIRIM