Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Belde Evleri kadınları ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Kadınların mutlu olduğu bir kent için çalışıyoruz. Çünkü sizler mutlu olduğunuzda, herkesin yüzü güler” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde Belde Evi sakini kadınlar ile bir araya geldi.

Tepebaşı Belediyesi Halk Dansları Ekibi tarafından sunulan gösteri ile başlayan etkinliğe kadınların yanı sıra siyasi partilerin kadın temsilcileri ve kadın mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Ataç kadınlara hitap ettiği konuşmasında, Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ve çalışmalarda kadına verilen öneme değinerek, “Çok değerli hanımlar, şükürler olsun ki buluştuk. Maalesef koronavirüs nedeniyle çok insanımızı kaybettik, her birini rahmetle anıyorum. Sizlerle birlikte olmak gerçekten çok güzel. Bugün özel bir gün. Gerçi ben özel günlere biraz karşıyımdır, çünkü kadınlarımızı el üstünde tutmak için senenin 365 günü önemli. 8 Mart kutlanıyor ama son dönemlerde kadınlarımızın maruz kaldığı olumsuz olaylarda ciddi artış var. Bizler ise yıllardır Tepebaşı’nda kadınlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadın hakları konusunda dünyaya örnek olan tutumu, kadınlarımıza kazandırdığı çağının ötesindeki haklar, günümüzde bile tüm dünyanın takdirini toplamaya devam ediyor. Ata’mızın, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözlerini ilke edinen bizler de yaptığımız her işte kadınlarımızı gözetiyor, her projemizin merkezine kadınlarımızı koymaya gayret ediyoruz. Aydın, demokratik, özgür ve refah bir ülke için, kadınlarımızı el üstünde tutmak vazifemizdir. Kadınlar ne kadar özgürse Türkiye de o kadar özgürdür. Bu anlayış ile biz, Tepebaşı’nda kadınların mutlu olduğu bir kent için çalışıyoruz. Çünkü sizler mutlu olduğunuzda, herkesin yüzü güler” sözlerini kullandı.

Kadınlar da Başkan Ataç ile bol bol fotoğraf çektirerek kadına verdiği değer için teşekkürlerini iletti. Etkinlik, sanatçılar Hira ve Salim Özkara’nın şarkıları ile sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM