İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümünde, canlarıyla, kanlarıyla, sarsılmaz imanlarıyla büyük bir destan yazan Aziz Şehitlerimizi anıyoruz. Çanakkale Deniz Zaferimiz kutlu olsun, Kahraman şehitlerimizin ruhları şâd mekânları cennet olsun.


              Çanakkale, tarihe sığmayan bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin Top yekûn bu topraklarda sonsuza kadar yaşama kararlılığını dünyaya ilan etmiştir. Aziz Milletimiz, 107 yıl önce bu büyük destanı yazan ve tarihin seyrini değiştiren kahramanlarımızın aziz hatıralarını yâd etmek için 18 Mart’ı Şehitler Günü ilan etmiştir. Bu gün aziz vatanımızda hür bir şekilde nefes alıyorsak ve şanlı bayrağımız gökyüzünde gururla dalgalanıyorsa, elbette ki bunu, imkânsızı başaran kahraman ecdadımıza borçluyuz.

Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz. "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, "Haydi oğlum git, ya Gazi ol, ya Şehit" diyerek oğullarını cepheye uğurlayan annelere, vatan toprağından vazgeçmemek için bile bile canlarını feda eden 57. Alay’ın kınalı kuzularına, tarihimizi sırtında taşımaya kalkan ve bunu başaran Seyit Onbaşı’ya; dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten tüm şehit ve gazilerimize borçluyuz.


              Bunun için her yıl 18 Mart'ta, onur ve gururla Çanakkale Destanı’nın yıl dönümünü kutluyoruz. Elbette bu gün, Çanakkale Şehitlerinin torunları olarak bizlere düşen, kahraman ecdadımızın mirası olan bu topraklara layıkıyla sahip çıkmaktır. Çanakkale ruhunu, inancını, azmini, kararlılığını bugün de kalbimizde hissetmek, gerektiğinde ortaya koyabilmektir. İstiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermemektir. Büyük bir gururla söyleyebiliriz ki, dün taviz vermedik, bugün taviz vermiyoruz, yarın da taviz vermeyeceğiz. Milletimizin son ferdi şehit olana kadar bu topraklardaki varlığımız, birliğimiz ve kutlu mücadelemiz sürecektir.

Çanakkale’deki ruh ve şuurla, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla omuz omuza verecek ve ecdadımızın emaneti olan aziz vatanımıza sahip çıkacağız. Şehit ecdadımızın aziz hatıralarını asla çiğnetmeyeceğiz. Aydınlık yarınlar için kenetlenip yılmadan büyük Türkiye için var gücümüzle çalışacağız.


              Bu duygularla, büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferi’nin 107 yılını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu topraklar için can veren Aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.”


 

Editör: Mustafa YILDIRIM