Kelepçeler ve kaplinler, endüstriyel boru onarımının önemli bir bileşenidir. Kolay tamir kelepçeleri, seçimi onarım projesinin özelliklerine bağlı olacak geniş bir stil ve işlevsellik yelpazesine sahiptir. Boru bütünlüğünü sağlamak ve komplikasyonları önlemek için kullanılabilen farklı tipteki kaplinler ve kelepçeler, farklı kurulum gereksinimlerine ek olarak farklı amaçlara sahiptirler. Örneğin, bir tesisatçı, bir konut ortamında bir su borusunu kelepçelemek için endüstriyel bir projede olduğundan muhtemelen farklı bir teknik kullanacaktır. Varil pompası ve kolay tamir kelepçesi farklı kullanım alanları ve sağladıkları faydalar nedeniyle oldukça sık tercih edilir. Siz de bu konudaki ihtiyaçlarınızı TPM Mühendislik ile en etkili çözümlere kavuşturabilirsiniz.

Kolay Tamir Kelepçelerinin Farklı Çeşitleri Vardır

Kolay tamir kelepçeleri su ve atık su endüstrisindeki her tür borunun tamirine yönelik hızlı ve güvenilir çözümler sunar. Tam daire onarım kelepçesi, güvenli bir şekilde takılmış fabrikasyon veya döküm pabuçları olan bir veya daha fazla paslanmaz çelik banttan yapılır. Bu pabuçlar, kelepçe bir boruya takıldığında somun veya cıvataları yerleştirmek için kullanılırlar. Tam daire kelepçeler; çelik, dökme demir, bakır, asbest, plastik, cam elyafı, alüminyum ve diğer boru türlerinin verimli ve eşit sızdırmazlığını sağlayan konik uçlu, kuşaklı, tam çevreleme contasına sahip ürünlerdir.

Sert bakır, plastik veya çelik borulardaki deliklerin, yarıkların ve pim deliklerinin ekonomik ve verimli bir şekilde onarılmasını sağlayan kolay tamir kelepçeleri, 360 derecelik bir contaya izin veren iki girintili ve yapıştırılmış zırh plakası ile donatılmış tam çevresel bir contaya sahip bulunurlar. Paslanmaz çelik bantları olağanüstü güç, esneklik ve korozyon direnci sağlarke; dökme pabuçlar, daha kolay ve daha hızlı kurulum sağlayan bir açılır cıvata olma özelliğine sahiptirler.

Endüstriyel bir ortamda tam boru onarım prosedürü, sorunun özelliklerine ve kullanılan onarım kelepçesinin tipine bağlı olacaktır. Genel olarak, boru tamir kelepçeleri, boruyu sabitlemek ve yerinde tutmak için kullanılır, böylece arızalı veya sızdıran bir bölüm yeni bir bağlantı takılarak onarılabilir veya değiştirilebilir. Ticari uygulamalar için boru onarım kelepçelerinin kullanılması, önemli ölçüde uzmanlık ve beceri gerektirir. Bunun nedeni, farklı boru kusurlarının, hasarlı bölümün konumuna, boyutuna ve türüne bağlı olarak değişen kurulum gereksinimlerine sahip olabilen farklı özel kelepçeler kullanılarak düzeltilmesi gerekmesidir.

Varil Pompası Ne İşe Yarar?

Varil pompası, sıvıların bir varilden ya da varilin içine pompalanması için kullanılan pompa çeşididir. Bu sıvılar su ya da diğer sıvı türleri olabilir. Diğer sıvıların ağırlığı, yoğunluklarına bağlı olarak çok daha fazla olabilir. Bu yüzden varillerin boşaltım amacıyla devrilmesi pratik ve kolay olmayabilir. Uygun bir varil pompası kullanımı, sıvının düşük dökülme riskiyle içeri ya da dışarı çekilmesini sağlar.

Varil pompaları, varillerde veya kutularda (daha büyük bir kap) sıvı veya macunsu ürünler satın alan birçok kimyasal tesis, gıda işleme tesisi ve diğer üretim ve işleme tesisleri tarafından kullanılmaktadır. Bu şirketler genellikle küçük miktarlardaki sıvıyı kaptan dışarı pompalamak için pratik bir yola ihtiyaç duymaktadırlar.

İşlenmesi, aktarılması, taşınması ve taşınması gereken birçok sıvı türü vardır. Bu nedenle varil pompaları her türlü sıvıyı işlemek için tasarlanmış ürünler olarak ön plandadır. Varil pompalarının kullanıldığı bazı endüstriler şu şekildedir: kimyasal bitkiler, gıda ve ilaç işleme tesisleri, otomotiv mağazaları, üretim tesisleri ve diğer işleme tesisleri.

Aynı zamanda elektrikle çalışan, manuel olarak çalıştırılan ve pnömatik olarak çalıştırılan birçok varil pompası türü vardır. Bu sıvı transfer ekipmanı, fabrika sistemine sert borularla bağlanabilme özelliğine sahip, portatiftir. Aşındırıcı sıvılarla kullanıldığında korozyonu en aza indirmek için metalik ve metalik olmayan (plastik) malzemelerden üretilebilirler.

Elektrikli Varil Pompaları Nasıl Çalışır?

Elektrikle çalışan varil pompaları, dikey bir şaftı barındıran dar borusu vasıtasıyla bir varilin üst açıklığına takılarak çalışır. Varil pompası, bir AC veya DC elektrik motoru üzerinde çalışan, mile bağlı küçük bir motordan meydana gelir. Motor, bir anahtar aracılığıyla varil pompasını çalıştırır. Pompa çalıştırıldığında, pompalama mekanizması, içeriği emen borunun tabanından gelir. Tüpün tabanı ya küçük bir santrifüj pompa çarkına ya da bir rotora dayanır. Elektrikle çalışan tambur, elle çalıştırılan tambur pompalarına benzese de elektrik gücü kullanır. Daha yüksek hacimli aktarım içeren görevlerde kullanım için idealdirler. Bu tip pompaların akülü ve kablolu modelleri mevcuttur. Farklı voltajlarda olabilen elektrikli varil pompa çeşitlerinden, daha yüksek voltajlı modeller, genellikle farklı kol şekillerine ve kol uzunluklarına sahip daha kalın ve daha ağır ürünlerdir. Elektrikle çalışan sistemler, büyük miktarlarda tambur drenaj hacmiyle kullanım için iyi olarak kabul edilir.

Elle çalıştırılan varil pompaları, bir krank kullanılarak veya bir pistonlu pompa aracılığıyla elle çalıştırılabilir. Uzaktan pompalama uygulamaları için ve gücün çok az olduğu veya hiç olmadığı durumlar için idealdirler. 

Pnömatik olarak çalıştırılan tambur pompalar, elektrik motoru yerine hava motoru kullanabilir. Bu hava tahrikli tambur pompa motorları, özellikle aralıklı ve kısa süreli işlemler için uygundur. Bu tür pnömatik hava motorlarını kullanan birçok uygulama, büyük hacimli işlemler için gücün gerekli olduğu ve manuel pompaların yeterli olmadığı patlamaya dayanıklı ortamlardadır.