“Emlak sektörünün içinde olduğumdan dolayı bu konuyu gündeme getirmek boynumun borcu oldu artık”diyen Ortatepe, “ Vatandaşlar artan mülk fiyatlarından dolayı oldukça mağdur. Son bir yıl içerisinde ev fiyatları 4 katı artmış durumda. Bu artış vatandaşın alım gücünü oldukça düşürmüş durumda. Bundan 1 yıl öncesine kadar 2+1 sıfır bir daireyi 250.000-300.000 ₺ arası fiyatlara satarken son dönemde aynı özellikte bir daireyi 1.000.000 ₺ gibi rakamlara satmak zorunda kalıyoruz. Ki bunu alabilecek gücü olan vatandaşımız da yok denecek kadar az sayıda.

Yalnızca 1 yıl içinde bu kadar artış olmasını ben dahil kimsenin aklı almıyor artık. İnsanlar en azından başımızda bir evimiz olsun diye yıllarca çalışıyordu. Ya para biriktirip alınıyordu ya da kredi borcuyla alınıp çalışmaya mahkum oluyorlardı. Yine de en azından orta gelirli vatandaşlarımız da dişinden tırnağından artırarak ev sahibi oluyordu. Şimdi soruyorum size; 1.000.000 ₺ biriktirilebilir mi? Yada 1.000.000 ₺ gibi bir kredi borcunun yükünün altına girilebilir mi? Artan kredi faizleri ile bu da imkansız gibi gözüküyor.. Peki bizim vatandaşımız başını sokabileceği bu evi nasıl alacak?

Bunun yanı sıra artan kira bedelleri de vatandaşı zorluyor. Ev alamayan vatandaşımız kira ödemek zorunda kalıyor ve inanın kiralar ödenecek gibi değil ! En düşüğünden söylemeye çalışıyorum ailenizle oturabileceğiniz düzgün bir 2+1 daire en iyi ihtimalle 3500 ₺ ücrete sahip. Bu adam asgari ücretle çalışırken bu kirayı, faturaları nasıl ödeyecek? Hadi onları ödedi bu adam evine ekmeği nasıl götürecek? Çocukları varsa okul masraflarını ne ile karşılayacak? Yapmayın artık bu kadar kör olmayın. Bu düzene bir dur demek sizin elinizde. Kendinize, eşinize, dostunuza, ailenize kötülük yapıyorsunuz bu düzene dur demedikçe. Birlik olursak eğer çözülmeyecek sorunumuz yok.”

Editör: Mustafa YILDIRIM