MHP'nin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulunun, (YSK) kararı ile Kütahya'da geçersiz oyların sayımına yeniden başlandı. 

ERİAD’dan başkan Ataç’a ziyaret ERİAD’dan başkan Ataç’a ziyaret

Eskişehir milletvekilleri ve teşkilatı Kütahya'ya giderek destek vermeye başladı. SAyımlarda zaman zaman gerginlik de yaşanıyor. 
Seçimlerin ardından MHP Kütahya İl Başkanlığının itirazını değerlendiren Kütahya İl Seçim Kurulu, Belediye Başkanlığı için geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Kütahya Adliyesinde partilerin temsilcilerinin de katılımıyla başlayan geçersiz oyların yeniden sayım işlemi sürüyor.
Seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre 137 bin 111 oyun geçerli, 5 bin 659 oyun geçersiz sayıldığı kentte CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712, MHP adayı Alim Işık 40 bin 110 oy almıştı. 

Kutahyanin Dusmemesi Icin Direniyorlar 1

Bir açıklama yapan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, "Kütahya halkının iradesine sahip çıkıyoruz!  Bir kez daha #Kütahya’dayız. Kütahya Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partili adayımız Eyüp Kahveci 602 farkla kazanmasına rağmen, MHP’nin itirazını kabul eden İl Seçim Kurulu geçersiz oyların tamamının yeniden sayılmasına karar verdi. İl Seçim Kurulu’na yaptığımız itiraz kabul edilmedi. Şu an itibari ile oy sayımı devam ediyor. CHP olarak, Kütahya halkının iradesine saygı duymayanlara karşı sonuna kadar mücadele edecek ve mazbatamızı alacağız. Herkesi halkın iradesine, demokrasiye ve seçim hukukuna saygı duymaya davet ediyoruz."

Editör: Mustafa YILDIRIM