Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şubesi Y.K. Başkanı Güler Yılmaz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; “

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın emeğinin sömürülmesine karşı, kadınların insanca yaşamak için 150 yıllık mücadelesini temsil etmektedir. 8 Mart, erkeklerin kadınlara çiçek verdiği ve kadınların çiçek beklediği bir gün değildir, “kadınlar çiçektir” sloganı paylaşmak hiç değildir.

Türkiye’de hayatında bir kez şiddete uğrayan kadın oranın % 70 olduğunu aklımızın bir köşesinde tutmalıyız. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2022 Ocak ayı raporuna göre, Ocak ayında 26 kadın cinayeti ve 28 şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiştir. Her gün bir evde bir kadın “Ölmek istemiyorum” diyerek haykırmaktadır. Yapılacak şey bellidir: İstanbul Sözleşmesi fesih kararı geri çekilmeli, 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tüm kurum ve kuruluşlarla beraber etkin bir şekilde uygulanmalıdır.

Bu çerçevede, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlanacak bir gün olarak görmüyorum. Şiddetten, tecavüzden, eşitsizlikten, her türlü istismara uğrayarak ve yaşamını yitiren bütün kadınlarımızı saygıyla anıyorum.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın.” sözünden de aldığımız güç ile tüm kadınlar olarak yaşam yolunda mücadelelerimizin devam edeceğine inanıyorum. Birlikte daha güçlüyüz! Tüm kadınlarımıza sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM