Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak isteyen sivil toplum kuruluşu temsilcileri polis engeli ile karşılaştı.

Vilayet meydanında açıklama yapılmasına izin verilmemesinin ardından, Eğitim İş Şubesi’nde basın açıklaması yapıldı. Eski emniyet müdürü Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının yasaklanmasına tepki gösterirken, programı provakate etmek isteyen bir vatandaş ise gerginliğe neden oldu. Duyarlı vatandaşlar ve polis şahsı uzaklaştırdı.

Konu hakkında bilgi veren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Azmi Kerman, “Böylesi önemli bir günde, en demokratik hakkımızı kullanarak kutlama yapmamızın yasaklanmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Bu engelleme kabul edilemez” dedi.

Kerman sözlerini şöyle sürdürdü: “Lozan Barış Antlaşması’nın 97’nci yıldönümünde ADD sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasilerle birlikte her yıl yaptığımız gibi Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmak için bir araya geldik ancak yazılı bir emir ile kutlama töreninin 2911 sayılı yasa çerçevesinde yasaklandığı bildirildi. Bu yazıdan sonra Vali bey ile görüşme yapmak istememize rağmen olumlu bir yanıt alamadık ve ne yazık ki izin verilmedi."

Editör: TE Bilişim