Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Eskişehir’de her gösteriminde izlenme rekorları kıran “Macbeth” adlı oyunu ile İstanbul Devlet Tiyatrosunun konuğu oluyor.

22-23 Mart tarihlerinde İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne’de izleyici ile buluşacak olan dünyaca ünlü oyun yazarı William Shakespeare’in en önemli klasiklerinden sayılan “Macbeth” adlı oyunun yönetmenliğini, usta rejisör Barış Erdenk üstleniyor. Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçeleştirdiği ve Özlem Belkıs’ın uyarladığı oyunun dekor tasarımını Emre Satı, kostüm tasarımını Medina Almaç Yavuz, ışık tasarımını Kerem Çetinel ve hareket düzenini Sibel Erdenk gerçekleştirdi. Oyunun müzikleri ise Gürkan Çakıcı’ya ait.

Sıra dışı rejisi ve görkemli oyunculuk performansları ile Eskişehir’de büyük beğeni toplayan oyun, gücü elde etmek ve bunun da ötesinde gücü elde tutmak pahasına ödenen bedelleri ve bunun yakıcı sonuçlarını farklı bir anlatım biçimi ile ele alıyor. Şehir Tiyatroları sanatçıları Ali Eyidoğan, Tolga Tümer, Mert Kırlak, Pınar Bekaroğlu Ciotta, Yalçın Özen, Gonca Yakut ve Berkay Gökçek’ten oluşturulan kadro ile sahnelenen oyun, ışığı, atmosferi, şarkıları ve sahnelenişi ile tiyatro severlere bambaşka bir Shakespeare lezzeti sunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları yetkilileri, Eskişehir Şehir Tiyatroları ile Devlet Tiyatrolarının sürdürdüğü sanatsal işbirliği protokolü çerçevesinde İstanbul’da sahnelenecek olan “Macbeth” oyununa Ankara, İzmir ve Adana’dan da davetler aldıklarını, İstanbul’daki gösterimin biletlerinin ise tükenmek üzere olduğunu dile getirdiler.  

Editör: Mustafa YILDIRIM