Merkez Sağ Siyasetçiler Hayır Platformu tarafından yapılan açıklamada, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü hedef alındı. Ünlü'nün daha önce yaptığı açıklama nedeniyle cevap hakkını kullanan 
Merkez Sağ Siyasetçiler Hayır Platformu yazılı bir açıklama yaptı. Platform adına açıklamada yapan Bekir Sıtkı Saraç, “16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan anayasa referandumunu milletin önüne getirip evet mi hayır mı diye soran AK Parti’dir. Bizler de bu soruya hayır diye cevap verdik. Bu cevabımız öyle anlaşılıyor ki, AK Parti İl Başkanı Sayın Dündar Ünlü ve çevresini çok panikletmiş. Sayın Başkan’a tavsiyemiz bu konuyu siyasi arenaya çekmeden, medeni ölçüler içerisinde, demokrasinin ruhuna yakışır bir olgunlukla eğer becerebilirse kabullenmesidir” diye konuştu.  
“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”
“Bizler demokratik hakkımızı kullanarak tercihimizi hayırdan yana kullanıyoruz” diyen Saraç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu şehre ve ülkeye geçmişte uzun yıllar çok önemli hizmet etmiş siyasi partilerde görev almış mensupları olarak bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bizim içimizde AK Parti’de siyaset yapmış ama bu referandumda hayır oyu vereceğini söyleyen ve bu yönde çalışan kişiler de vardır. Korkunun ecele faydası yok. Sayın Dündar Ünlü bizi bıraksın da, AK Parti içerisindeki hayırcıları biraz dinlesin. Belki doğruyu onlardan öğrenebilir.”


ÜNLÜ NE DEMİŞTİ
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü merkz sağın eski yöneticilerin oluşturduğu hayır platformuna tepki gösterdi. Ünlü, “Merkez sağın önde gelenleri hayır için toplandı." Böyle bir söylem ile güldürmeyin şehri kendinize...
Milletin tokadıyla sola savrulmuşları millete "önde gelenler" diye yutturmaya çalışmak kötü bir aymazlık örneğinden başka bir şey değildir”dedi.
Editör: TE Bilişim