Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı ilk oturumu Başkan Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı.
Gündem dışı konuşan Büyükerşen 1/5 binlik planlar hakkında konuşarak, “1/25 binliklere uygun 1/5 binliklerin hazırlanması için geçtiğim mecliste uyarı yapmıştım. Durmandan ilçe belediyelerden yağmur gibi 1/5 binlikler geliyor. Seçim lafı çıktı mı daha çok artıyor bunlar. Rica ediyorum yazboz tahtasına döndürmeyelim bunları. Bir diğer konu ise, yeni imar yönetmeliği nedeniyle konutlarda ticaret alanı meselesi. O kadar ticari alan var ki. Caddeleri geliştirme imkanı olmuyor. Bina yapan altına ticarethane koyuyor. Her konut altına ticarethane dediğimiz zaman dükkan sahibinin araçları, müşteri araçları derken trafik tıkanıklığını oluyor, bunu hiç kimse açamaz. Belediyelerde bunu önünü kesin. Bizde de oluyorsa uyarın. Aşağıda ne oluyor bilemiyorum ” dedi.

ETRAFI KAMULAŞTIRILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temeli attığı "Eskişehir Modern Sanat Müzesi” etrafında kamulaştırma yapılması için ilgili konuşan Büyükerşen, “Cumhurbaşkanın temelini attığı müze ile ilgili… ahşap müze oluyor. Osmanlı kent mimarisinde… Etrafında çok perişan yerler var. Yangın halinde bu bina zarar görebilir etrafının kamulaştırması yeşil alan yapılması gerekiyor. İstimlak kararı alınabilmesi için komisyon kararı lazımdı. Resen getirdik. Mutabıkız bu konuda. Koruma Kurulu’nda geçer de bu süreci başlatırız. Bunu önemli buluyorum” dedi.  İlgili madde oybirliği ile kabul edildi.

MÜTEAHHİT KURBANIYIZ

AK Partili Mustafa Birsen otogardaki yenileme çalışmasının yılan hikayesine, Brezilya dizisine döndüğünü çalışmaların ne zaman biteceğini sordu. Başkan Büyükerşen müteahhit kurbanı olduklarını ifade ederek, “Müteahhit kurbanıyız. Bir bölümü kavga dövüş bitirdik” dedi.  Daha sonra Genel Sekter Engin Çakmak çalışmalar hakkında bilgi vererek, “3 bölüm başlamıştık. Ortadaki bölümü açtık. Kırsal ve sağ bölümdeki çalıma devam ediyor. Proje tadilatı yapılması gerekti. Müteahhidin ödeme güçlükleri oldu. 15 gün içinde bitecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim