Eskişehir Hayır Meclisi üyeleri Adalar’da düzenlediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Yapılan görüşmeler sonrası grubun açıklama yapmasına izin verildi.

Eskişehir Hayır Meclisi kanun Hükmünde Kararname sonrası işten çıkarılan ve ardından gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için bir basın açıklaması yapmak istediklerini dile getirdiler. Polisin ilk önce müdahale ettiği basın açıklaması yapılan görüşmeler sonrasında açıklama izni verildi. Grup adına bir açıklama yapan Büşra Gündoğdu, OHAL’in cemaat için ilan edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Nuriye ve Semih’in hiçbir alakaları olmadığı, suçsuzlukları ve sonuna kadar haklı oldukları ortada. Bizler tutuklamayı ve göz altıları kabul etmiyoruz. 15 Temmuzun faturası hayır diyenlere kesilemez. İhraç edilen, yüzüstü bırakılan yüz binlerce kişinin, itiraz etme haklarının önü iktidar tarafından kapatılmış durumda. Gezi’de ağaçlara sarılanların mücadelesi, bugün Nuriye ve Semihle devam ediyor. Rejimin değişmesine hayır diyen hiç kimse; akademisyenlerin, eğitimcilerin haksız biçimde işinden edilmesine evet demeyecektir. Meşru olmayan başkanlığı halka kabul ettirmeye çalışanların bu iki eğitimciyle ilgili bütün yaptıkları en başından bu yana gayr-ı meşrudur kabul edilemez.”

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim