18 lisede öğrenim gören 490 öğrencinin sahnelediği oyunların yarıştığı 8'inci Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği görkemli bir ödül töreni ile final yaptı. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde, geçen yıl hayatını kaybeden usta tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin'in anısına düzenlenen ödül törenine, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi Burhanettin Elçi, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy,Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu,  Rasim Öztekin'in eşi Esra Öztekin,usta  tiyatro sanatçıları Zihni Göktay ve Renan Bilek ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ödül töreni açılışındabu yıl 3 bini aşkın seyirciye ulaşanTiyatro Şenliği’nin ödül gecesiyle taçlandırıldığını söyleyerek, şenliğe katılan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu vurguladı. Akçasoy ” Daha önceki yıllarda tiyatromuza büyük emek veren Nejat Uygur, Ergin Orbey gibi sanatçılarımızın anısına düzenlediğimiz ve Ayşen Gruda, Sezai Aydın, Mana Uygur, Süha Uygur’un katılımı ile gerçekleştirdiğimiz Tiyatro Şenliğimizi, 2019 yılında düzenlediğimiz, 7. Tiyatro Şenliğimizin ödül törenine katılarak bizlerden desteğini esirgemeyen ve ne yazık ki geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan  usta tiyatro sanatçımız Rasim Öztekin anısına düzenledik.Sanatsever hemşehrilerimizin  tiyatro sanatına  olan ilgisi hem bizleri hem de gençlerimizi de oldukça teşvik ediyor.Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bizlere bu imkanları sağlayan sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Başta Olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Şehir Tiyatrolarımıza, Okul Müdürlerimize ,Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine, gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”dedi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ise ödül töreni açılışında yapığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ün `sanatsız bir toplumun hayat damarları kesilmiş demektir´ sözünü hatırlatarak, "Sanatın yayılması için bu konuda sizlere son derece başarılı bir şekilde hizmet eden Eskişehir Kent Konseyi'mize, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bugünkü ve gelecekte alacağınız başarılarınızı kutlamak için o pak alınlarınızdan öpüyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE “LÜKÜS HAYAT”I SÖYLEDİ

Ödül vermek için sahneye usta tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, öğrencilerle birlikte 'Lüküs Hayat' müzikalinin aynı adı taşıyan şarkısını söyledi. İnsana insanı, insanla anlatan mesleği yapmaktan gurur duyduğunu anlatan Göktay, " Tiyatro hep olsun. 81 ilimizde her gece bir perde açılsın. Güzeldir, iyidir, faydalıdır. Eğlenceli ve faydalıyı bir arada sunmak lazım. Tiyatro hayatın bir aynasıdır, biz onu yansıtmaya çalışıyoruz. Bol tiyatrolu, özgür tiyatrolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

'GENÇLERİ GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM'

Tiyatro şenliğine yoğun ilgi gösteren gençleri gördüğünde çok mutlu olduğunu söyleyen Rasim Öztekin'in eşi Esra Öztekin ise " Türkiye'nin geleceği adına sanatla, sporla, kültürle uğraşan gençler Türkiye'nin geleceği zaten”dedi.

“SADECE TİYATRO DEĞİL, MÜZİSYENLERLE DE ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYONDU”

Rasim Öztekin'in gençlere çok önem verdiğini ifade eden müzisyen ve tiyatro sanatçısı Renan Bilek, "Gençlerin bu kadar coşkulu olması ayrı bir şey, gençlerin bu kadar önlerini açıcı bir organizasyonun düzenlenmesi çok farklı bir şey. Bunlar çok önemli noktalar. Burada müthiş bir coşku var. Bunları görmek çok moral verici. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. Nefis bir sahne vardı. Sadece tiyatro değil, müzisyenlerle çok güzel bir organizasyondu" dedi.

Törende aralarında Rasim Öztekin özel ödülünün de yer aldığı 15 farklı kategoride öğrencilere ödüller verildi.

Gecede verilen ödüller şöyle:

En İyi Dekor Tasarımı Ödülü- 19 Mayıs Anadolu Lisesi – Göç oyunu

En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü- Özel Yeni Yol Anadolu Lisesi – Guguk Kuşu

En İyi Işık Tasarımı Ödülü – Özel Birey Anadolu Lisesi - Ocak

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Özel Ödülü: Özel Yeni Yol Anadolu Lisesi –Guguk Kuşu –Hemşire Flinda Rolü ile Begüm Topardıç

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Ödülü – Mehmetçik Anadolu Lisesi – Ah Şu Gençler

Eskişehir Kent Konseyi Özel Ödülü – Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Değerler

Jüri Özel Ödülü – Hacı Süleyman Çakır Anadolu Lisesi – Çocuğum

Özgün Oyun Ödülü – Özel Şehir Okulları Anadolu Lisesi – Ünzile

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü – 19 Mayıs Anadolu Lisesi – Göç – Berber Salih Rolü ile Mehmet Bektaş

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü – Atatürk Lisesi – Türkmen Düğünü – Saadet Rolü ile Azra Öztürk

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü - Özel Şehir Okulları Anadolu Lisesi – Ünzile – Firuze Rolü ile Ece Ünlüoğlu

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – Fatih Fen Lisesi – Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü – Don Kristobita Rolü – Yiğit Erdinç

Rasim Öztekin Özel Ödülü – Özel Atayurt Anadolu Lisesi – Sevgili Doktor – Nina Rolü – Sude Kaymaz

En İyi Yönetmen Ödülü- Fatih Fen Lisesi – Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü

En İyi Oyun Ödülü – Atatürk Lisesi - Türkmen Düğünü


 

Editör: Mustafa YILDIRIM