15                                                                                               

2 yıl aradan sonra, bu yıl 7.si düzenlenen ve Eskişehir Tanıtım Grubu (ETG) tarafından verilen

"Eskişehir Tanıtım Ödül Töreninde'' çeşitli kategorilerde ödüller sahiplerini buldu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen,  pandemi dolayısı ile 2 yıl ara verilen organizasyon, 26 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirildi. Sivrihisarlı Alişan Kapaklıkaya’nın söyleşisi ile başlayan etkinlikte Kapaklıkaya, çocukluk hatıralarını anlattı. Söyleşi sonrasında ise geçmişten bugüne ETG Ödülleri video gösterisi ile ödül törenine geçildi. ETG Başkanı  Orhan Arat gecede yaptığı konuşmasında, " Gönüllülük esası ile yürütülen törenimiz 11 yılına girdi. Pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra 7.sini düzenledik. Tüm ödül alanlara, ödül verenlere ve katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

Program sonunda 9 dil konuşan ve 20 dilde eser okuyan Leonida TİMUŞ sahne alarak ve Yunus Emre eseri ve Kahveyi Kavururlar eserlerini 3 dilde seslendirdi. Ve yılın sanatçısı ödülünü aldı. Sanatçının Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ise yurdumuzda ve özellikle orta Anadolu da KIRAÇ topraklarda kuru ziraatı öğreten Ali Numan Kıraç anısına Eskişehir’de yetişen buğdaydan yapılan çiçek demetini KIRAÇ ailesine takdim etti.

Kentin Geleceğine Yön Verenlerin Buluşması

 Program sonunda konuşan ETG koordinatörü Oral Büyüksarı şu sözlerle geceyi noktaladı: "Ödüllendirmelerin birincil amacı ilimizin tanıtılması ve markalaşmasıdır. Şehir paydaşlarının süreç farkındalığının arttırılması, kentin geleceği ile ilgili pozitif motivasyon sağlayarak, doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi, kişi ve kurumların ilimiz için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapabilecekleri ortak zeminler oluşturmaktır. Kent yönetici ve kanaat önderlerini, ticari örgütleri, sektör örgütlerini, sivil toplum örgütlerini, tüm araştırmacılara kentin geleceğine yön verebilecek çevreleri buluşturmak hedeflenmektedir. Ödül alanlar eski yaptıkları iyi işlerin ürününü alırken, aynı zamanda yeni yapılacak örnek çalışmaları için de tohum olmuştur" dedi.

Gecede Ödül Alan İsimler

Gecede ödüle layık görülen isimler ve ödül aldıkları alanlar ise şu şekilde:

Efsane İş İnsanı ödülü: İnan Kıraç

Efsane Yönetici: Can Kıraç

Efsane Belediye Başkanı Ödülü: Bedrettin Dalan

Yılın Firma Ödülü: Europen – Nebi Hatipoğlu

Yılın VEFA ve Basın Ödülü: Üstün Ünügür Sakarya Gazetesi

Yılın Bilim İnsanı Ödülü: Prof.Dr. Sedefhan Oğuz

Yılın Projeleri Ödülü: Tepebaşı Belediyesi

Enerji Ödülü: Özlem Enerji Özgür Tekgöz

Yılın TV Programcısı Ödülü: Somer Sivrioğlu - Masterchef

Yılın Aktörü Ödülü: Emin Boztepe - (Hollywood)

Yılın İletişim Ödülü: Alişan Kapaklıkaya (iletişim, sosyal medya)

Yılın Bayan Oyuncusu Ödülü: Ayşegül Günay

Yılın Sporcusu Ödülü: Rasim Kara

Yılın Yönetmeni Ödülü: Murat Onbul - Yönetmen

Yılın Yapımcısı Ödülü: Kanat Doğramacı

Editör: Mustafa YILDIRIM