Ailesinin baskısı ile cemaat yurdunda kaldığını ve yaşadığı zorlukları anlattıktan sonra intihar eden Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ardından Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Duygu Akyol, “Enes başta olmak üzere, aynı durumdaki tüm gençlerimizin ve ülkenin geleceği için, cemaat ve tarikat yurtları derhal kapatılmalıdır" dedi.  Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda gördüğü baskıya dayanamayarak, yaşadıklarını videoya kaydettikten sonra ne yazık ki gencecik yaşta hayatını sonlandırdığını hatırlatan Akyol, “Türkiye Cumhuriyeti, geçmişten bugüne ve ne yazık ki halen, aklın ve bilimin ışığında yürüyen en değerli gençlerinin intihara sürüklenişlerine şahit olmaktadır. Peki neden yapamıyoruz? Neden gençlerimizi bu karanlıktan koruyamıyoruz?” diye sordu.

İktidarın, niteliklerini hiç umursamadan yalnızca açmış olmak adına her geçen gün üniversite sayısını artırırken aynı doğrultuda öğrenci kontenjanları da artmasına rağmen yeni yurt açmayarak öğrencileri zor koşullar altında okumaya mecbur bıraktığını öne süren Av. Akyol, “Soruları vererek, atama ve iş bulma vaadlerinde bulunarak insanları cemaatlere mahkum ettiler. Bir genci yaşamının en güzel yıllarında intihara sürükleyen tüm sorumlu kişi ve kurumların tespit edilerek cezalandırılmaları gerekmektedir.” dedi.

Akyol sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemle belirtmek gerekir ki, Enes’in hayatını karartan bu zihniyete ve devletin tüm kademelerine sirayet etme gayesi içindeki cemaatlere ve tarikatlara göz yumuldukça aynı karanlık, laik Türkiye Cumhuriyeti bakımından bir tehdit olarak varlığını sürdürmeye devam edecektir.”

Editör: Mustafa YILDIRIM