Alkan, “Deprem bölgelerinden Eskişehir'e gelen öğrencilerin en temel sorunu sağlıklı bir öğün yemek yiyebilmek olmuştur.
Depremin ilk günlerinde basın üzerinden kaygılarımızı Eskişehir kamuoyu ile paylaşmıştık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim alt yapısını sağlıklı bir şekilde oluşturmalıdır demiştik. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün market işletmekten, çadır dilimine, yardım tırlarıyla fotoğraflara kadar birçok alanda basında yer alırken görüyoruz.
Acil çözüm bekleyen sorunlar ise ortada durmaktadır. Cevap bekleyen en temel soru okulların deprem analizinin ne kadar yapıldığı sorusudur. Diğer cevap üretilmesi gereken ve acil çözüm bekleyen, kente gelen öğrencilerin sağlıklı eğitim ortamının sağlanması konusunda hangi adımların atıldığıdır?
İlimizde okullarımıza yerleştirilen öğrenci sayısı 3 bine dayandı. Birçoğu devlet okullarına kayıt yaptırdı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul idarecileri ve öğretmenler büyük dayanışma ile kendi imkanlarıyla kırtasiye, kitap, hatta ulaşım sorununu çözmek için uğraşırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü sahada göremiyoruz.
Bu arada bazı okul idarecileri basında şov yaparken, gerçekte yapmadıkları işleri yapıyormuş gibi gösterirken öğrencilerini aç bırakmamak için uğraşan idarecileri de ne yazık ki görmekteyiz.
İL MİLLİ EĞİTİM ACİLEN DEPREM MAĞDURU ÖĞRENCİLERİN YEMEK SORUNUNU ÇÖZMELİDİR!
Deprem ülkemizde insani krize yol açmıştır. Vicdanları sızlatacak sahnelere tanıklık etmekteyiz. Eskişehir' de bu kadar da olmaz dedirten şeyler de yaşamaktayız. İlimizde anaokullarına dağıtımından artan kumanya depremzede öğrencilere bölüştürülerek öğlen yemeği olarak verilmektedir.
Menüde bir parça ekmek, kahvaltıda verilen küçük bal, helva.
Uyarılarımıza rağmen sorunu çözmekle yükümlü İl Milli Eğitimden adımlar bir türlü atılmamaktadır.
Eskişehir kamuoyunun vicdanına sesleniyoruz:
Bir parça ekmek, bir kutu helva, bir küçük bal ile sağlıklı şekilde öğrencilerimizi beslenmek mümkün müdür?
Kamunun kaynakları neden öğrencilerimiz için kullanılmamaktadır?”