Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliğini” kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928’in yıldönümünde gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi saygıyla, sevgiyle anıyoruz.

Öğretmenlerimizi saygıyla andığımız böylesine önemli bir günde “Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışılmasından” ise büyük bir üzüntü duyuyoruz.

Bu bağlamda, bizleri yaşama hazırlayan, sahip olduğumuz değerleri öğreten öğretmenlerimizin ‘kariyer sınavına’ alınmasını asla kabul etmiyoruz. Zaten bir uzmanlık mesleği olan öğretmenlikte ‘uzman öğretmen, başöğretmen’ gibi sınıflandırmalar asla kabul edilemez. Öğretmenlerimiz ‘ücretli, sözleşmeli’ gibi statülerde çalıştırılmayı hak etmiyor.

Diğer yandan, atanmayı bekleyen binlerce öğretmenle ilgili olarak da çok kez vaatte bulunulmasına karşın verilen sözler tutulmadı. Atama taleplerini iletmek isteyen bir öğretmenin Milli Eğitim Bakanı tarafından çiçeğinin kabul edilmediği görüntüler ise bu konudaki duyarsızlığın bir göstergesi olarak kayda geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarının “aklı ve bilimi esas alan” çağdaşlık ekseninden uzaklaşması nedeniyle ciddi bir eksen kayması yaşanıyor. İktidarın “Dindar ve kindar” nesil yetiştirme anlayışı nedeniyle Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olan öğretmenlerimiz haksız, hukuksuz uygulamalarla karşı karşıya kalıyor.

ÇYDD Eskişehir Şubesi olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, başta baş öğretmenimiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz”

Editör: Mustafa YILDIRIM