Burada bir açıklama yapan  Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar şunları söyledi; “Dün görevi başında bir meslektaşımız bir öğrenci velisi ve arkadaşının uyguladığı fiili saldırıya maruz kalmıştır. Konunun takipçisiyiz.  Bu menfur saldırıyı kınıyor, tekrarının yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Eğitimde şehrimizin böyle bir olayla anılmasından hicap duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

              Eğitim çalışanlarımıza yapılan bu ve buna benzer saldırılarda tek yürek olduğumuzu, her türlü ama her türlü desteği kendilerine vereceğimizi, hiç bir çalışanımızın sahipsiz, kimsesiz olmadığını buradan ifade ediyoruz.


            Bu üzücü olay Öğretmenlik Meslek Kanununun içinde eğitim çalışanlarına şiddete karşı caydırıcı hukuki düzenlemelerin yapılmasına dair çağrılarımızın ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur. Bu vesileyle çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.
 

Görevi başındaki bir devlet memuruna, bir okul yöneticisine, bir eğitimciye bu barbarlığı reva gören bu şahsı ve eylemi şiddetle kınıyoruz.

Saldırıya maruz kalan öğretmenimize ve tüm eğitim çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bu saldırıyı her birimize ayrı ayrı yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve bu tür hadsizliklerin tekrar yaşanmaması için yetkilileri gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz.

Birlik şuuruyla basın açıklamamıza katılan çok kıymetli arkadaşlarımıza, vazifeleri nedeniyle eylemimize katılamayan ancak mesajları ve telefonlarıyla desteklerini beyan eden eğitimcilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğretmeninden yöneticisine, memurundan aşçısına, şoförüne eğitim ortamının huzurunu sağlamak, başarılarla anılmaya devam etmek için gayret gösteren çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak daima çalışanlarımızın yanlarında olduğumuzu, karşılaştıkları her zorlukta destek vermeye devam edeceğimizi ifade ediyor, böyle bir vandallığın tekrar yaşanmaması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyoruz”

Editör: Mustafa YILDIRIM