Eğitim Sen Eskişehir Şubesi tarafından yapılan açıklamada; Eskişehir’de eğitime hazırlığın son dakikaya bırakılmasını eleştirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapana Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “1 Mart’ta yaşananları anlatmaya duygularımız ve aklımız yetersiz kalıyor bu ülkede. Saat 22:30’a kadar ekran başında bekleyerek, okullar açılacak mı? Sabah ders var mı? Ya çocuklarımız ne olacak? E - Nabız aşılama sisteminde sıra ne oldu? diyerek okulların açılmasını beklemek ancak travma ve kaosa neden oldu. Eskişehir'de vaka oranları tam sınırda olan bir ilde eğitime dair hazırlık son dakikaya bırakıldı. Bu durumun izahı bizce yoktur” dedi.

“1 YIL ÖNCEKİ DURUMDAYIZ”

Bugün okullardaki koşulların salgının başladığı Mart-2020'den farklı olmadığını öne süren Alkan, “Eskişehir’de 1 yıldır derslik üretmeyi bırakın, 1 tek tuvalet, 1 lavabo yapmayan yönetsel anlayış,  ‘2 Mart’ta okulları açtık’ diyor. Eskişehir nüfusunun neredeyse üçte ikisini ilgilendiren ve hareketlilik sağlayan kararlar öncesi bir planlama gerekmez mi? Bu sabah haklı olarak okul idareleri ne yapacaklarını bilmedikleri için okulların bazılarını açamadılar.  Akşam geç saatlerde yayınlanan Valilik açıklamasında Hıfzıssıhha Kurulu, okul öncesinden başlayarak, ilkokullarda, ortaokullarda, hazırlık dahil liselerin ara sınıflarında 2 gün seyreltilmiş eğitime geçme kararı aldı” ifadelerini kullandı.

SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Alkan hükümete şu soruları yöneltti “Temel sorun derslik ihtiyacı çözülmeden nasıl 3 Mart İtibariyle eğitime geçilecektir. Uzaktan eğitim için tablet, internet altyapısı çözülmeden nasıl hibrit eğitime geçilecektir? Bir yanda eğitim diğer yanda 8 Mart’tan itibaren yapılacak sınavlar için 4 metre kareye 1 öğrenci uygulaması okullarda fiziken mümkün değildir. Bu sınavlar riski daha da arttırmayacak mı?”

NE DUYDULAR, NE GÖRDÜLER, NE ANLADILAR

Yüz yüze eğitimin başlamasını en çok isteyenlerin eğitim emekçileri olduğunu belirten Alkan, “Öğrencilerimizin eğitim hakkı için aylardır hep ‘Eğitim emekçileri aşılansın, yüz yüze eğitim başlasın’ dedik. Aşı olanlar ne duydular, ne gördüler ne de bizi anladılar” dedi.

Editör: TE Bilişim