CHP Eskişehir Teşkilatı olarak yapılan Kanal İstanbul projesi ile ilgili imza kampanyasında bir vatandaşın CHP’lilere yönelik hakareti basına farklı yansıtıldığı gerekçesi ile  CHP Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç açıklama yaptı.

“Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan ÇED raporuna karşı, Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliğinin 11.maddesi kapsamında, imzalı görüşleri toplamak amacıyla 28.12.2019 tarihinde İsmet İnönü Caddesi girişinde açmış olduğumuz standımızda yaşanan talihsiz bir olayın basına yansıması ve olduğundan farklı işlenmesi sebebi ile açıklama yapmak gerekmiştir” diyen CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Dalgıç’ın açıklaması şöyle:

“İsmet İnönü Caddesi girişinde 27.12.2019 tarihi öğleden sonra ve 28.12.2019 günü gün boyu açık kalan standımıza saat 15.30 civarında gelen, sonradan adının Kemal Şahin olduğunu öğrendiğimiz şahıs, önce stantta duran partililerimize, kanala neden karşı çıktıklarını sormuş, karşı çıkış sebepleri kendisine izah edilmeye çalışırken, “siz hainsiniz, yediğiniz kaba yapıyorsunuz” şeklinde hakaret etmeye başlamıştır. Bu arada, üzerindeki montta Büyükşehir Belediyesinin arması olduğunu gören parti yöneticileri, belediyede çalışıp çalışmadığını sorunca, şahıs paniklenmiş, imza kampanyasının arşivini oluşturmak amacıyla telefonu ile stanttaki çalışmanın görüntüsün çeken bir partilinin elindeki telefonu zorla alarak uzaklaşmaya çalışmış, orada bulunan partililer telefonu vermesi için ikna etmeye çalışırken, Tepebaşı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nagehan Aşkun da telefonu vermesini istemek için yanına gittiğinde, Nagehan Aşkun’a vurarak düşürmüş ve çantasında 20 cm.lik bir bıçak çıkarıp, tehdide başlamış, bıçağı almak için orada bulunan güvenlik güçleri de, bıçağı almak için bir süre mücadele etmiştir. Daha sonra, telefonu gasp edilen partilimizin, hainsiniz şeklinde hakarete maruz kalan partilimizin ve darp edilen bayan yönetim kurulu üyelerimizin polise şikayeti üzerine şahıs polis tarafından yakalanarak ifadesi alınmak üzere götürülmüştür.

Olay bu şekilde gerçekleştiği halde, Kemal Şahin isimli şahıs, deşifre olduğunun ve suç işlediğinin farkına varınca, bu defa Yavuz Hırsız Ev Sahibi Kovar misali yaygara yaparak, olayı farklı yansıtma çabası içinde girmiş, boynuna bant yapıştırılı bir fotoğraf çektirmiş ve olayı basına yansıtarak büyütmeye çalışmıştır.

Şahsın amacı, hakkında açılacak bir davada tahrik indirimi almaya çalışmanın yanı sıra, kalabalık bir ortamda çantasından bıçak çekip tehditler savuracak psikolojideki birisinin artık toplu taşıma aracında şoför olarak çalışmasının toplum güvenliği için tehdit oluşturacak olması sebebi ile mümkün olmadığını görerek, mağduriyete oluşturmaya çalışmaktır.

Tepebaşı İlçe Başkanlığımız tarafından açılan stantta 1,5 günde 6000 civarında imza toplanmıştır. Kampanyaya destek olanlar olduğu gibi, karşı çıkan da yüzlerce kişi olmuş, kampanyayı desteklemeyenlere, stantta bulunan yöneticilerimiz ve partililerimiz tarafından, kanala neden karşı çıkılması gerektiği usulünce anlatılmaya çalışılmıştır. Toplumun çok büyük ilgisi sebebi ile imza almada bir sıkıntı da yaşanmamış hatta zaman zaman izdiham oluşmuştur. Böyle bir ortamda, zorla imza almaya çalışıldığı iddiası abestir.

Kemal Şahin isimli kişi, üzerinde Büyükşehir Belediyesinin logosu olan mont olduğunu unutarak, standa saldırmış, deşifre olduğunu görünce de, panikleyerek kontrolü kaybetmiş ve bu psikoloji ile, telefonu gasp edecek ve bıçak çekecek seviyeye gelerek suç işlemiştir. Olay yerinde yaşananların görüntüsü de mevcut olup, şahsa karşı hiçbir zorlama veya darp olmadığı, bilakis, şahsın oradakilere zarar vermesini önlemek için herkesin gayret gösterdiği ve şahsın güçlükle önlenmeye çalışıldığı görüntüler ile sabittir.”

                                                                                                                                              

Editör: TE Bilişim