Kendi seralarında özenle yetiştirdiği birbirinden güzel çiçekler ile cadde ve bulvarları donatan Büyükşehir Belediyesi, özel günlerde Eskişehirlileri unutmuyor.

 Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale getirdiği ve yıllardır devam eden uygulamayı bu yıl da sürdürerek arife günü kent merkezindeki mezarlıklarda yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlara, rengarenk on binlerce çiçeği ücretsiz olarak dağıttı.

Asri, Esentepe ve Zincirlikuyu Mezarlıkları başta olmak üzere tüm ilçelerin merkez mezarlıklarında yıllardır olduğu gibi bu bayramda da çiçek dağıtımı yapıldı.

Mezarlık giriş ve çıkışlarına kurulan stantlarda dağıtım yapılırken, Asri Mezarlık için gerçekleştirilen ring hattı ile de vatandaşlara büyük kolaylık sağlandı. Çiçekler büyük ilgi görürken, dağıtıma çıkan tüm çiçekler vatandaşlar tarafından tüketildi.

Çiçek dağıtımı nedeniyle Başkan Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür eden vatandaşlar, “Kabir ziyaretlerimizde bir gelenek olan uygulama nedeniyle Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ederiz. Çiçeklerimizi aldık ve sevdiklerimizin kabirlerinde en güzel yerlere diktik. Çok zarif ve çok güzel bir uygulama. Emeği geçenleri kutlarız” dediler.

 

 

Editör: Mustafa YILDIRIM