Firma Tanıtımında Bayrak ve Flamanın Önemi Nedir? Firma Tanıtımında Bayrak ve Flamanın Önemi Nedir?

Kurban, yılda bir kere (Kurban Bayramı’nda) vacip ve sünnet olarak, yılın herhangi bir zamanında ise nafile olarak ifa edilen bir ibadettir. Kurban ibadeti, mal ile yapılan bir ibadet olduğundan, kişinin kendisi tarafından gerçekleştirilebileceği gibi başka bir kişi yahut kuruma vekalet verilerek de yerine getirilebilir.

Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen kişinin bu ibadeti başka bir kişi yahut kuruma vekalet vererek gerçekleştirmesi, kurban etlerinin tamamının ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasına da onay veriyorsa bu işleme kurban bağışı denir.

Online Kurban Bağışı Nedir?

Yaşadığımız çağ, teknoloji çağı ve dijital çağ olarak tanımlanmaktadır. Online bağış da içerisinde bulunduğumuz çağın bir getirisidir. Kurban bağışını, kurban kesim ve dağıtım işlemlerini yapan kurum ve kuruluşlara internet üzerinden yapmak, online bağış anlamına gelir.

Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen kişi, kurban bağışı yapmak istediği dernek ve vakıfların web sitesinden bağış yapabilmektedir. Vuslat Derneği, web sitesi üzerinden kurban bağışı almakta, 22 yıllık tecrübesi ile kurban kesim ve dağıtım işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Online Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Online kurban bağışı yapmak için izlenecek yollardan önce kurban bağışının hangi kurum ve kuruluşa yapılacağı kararlaştırılmalıdır. Bunu belirleyecek en önemli kriter ise tecrübe ve güven gelmektedir. Şu sorulara cevap aramak doğru olacaktır: Bağış yapılacak kurum, kurban organizasyonunu ne kadar süredir gerçekleştirmektedir? Kurban kesim görüntüleri bağışçılara ulaştırılmakta mıdır?

Bu sorulara uygun ve açıklayacı cevaplar veren kurumlara bağış yapılabilir. Vuslat Derneği 22 yıllık tecrübe ile bağışçılarından kurban bağışı kabul etmekte ve kurban kesim görüntülerini bağışçılarına ulaştırmaktadır.

Online Kurban BağışıYapmak İçin:

Kurban bağışı yapılacak siteye giriş yapıldıktan sonra sitenin kurban bağışı ile ilgili sekmesine tıklanır. Örnek olarak Vuslat Derneği web sitesinde (vuslat.org.tr) bu sekme siteye girdiğinizde anasayfada gözünüze çarpacaktır. “Kurban bağışınızı yapmak için tıklayın” yazan yere tıkladığınızda karşınıza bağış yapabileceğiniz ve bilgi alabileceğiniz sayfa çıkacaktır.

Açılan sayfada “Bağış Yap” sekmesine tıkladığınızda karşınıza “Bağışınız sepetinize başarıyla eklendi” yazılı bir pencere açılacaktır. Buradan sepetime git yaparak “Ödemeyi Tamamla” sekmesine tıkladığınızda karşınıza bilgilerinizi ve vekalet için onayınızı isteyen yeni bir sayfa açılacaktır. Bu sayfaya gerekli bilgileri girip “Devam et”e tıkladığınızda ödeme bilgileriniz istenecek ve bilgiler girildikten sonra bağışınız onaylanacaktır.

Hisse bağışı değil de küçük baş kurban kesmek isteyenler yahut Afraika’da değil Afganistan, Pakistan gibi farklı bölgeler için kurban bağışı yapmak isteyenler de sayfanın “Online Bağış” sekmesinden “Kurban” kısmına tıklayarak seçimlerini yapabilirler.

Yukarıda zikredilen online kurban bağışı yapma yöntemi Vuslat Derneği üzerinden verilmiştir. Online bağış sistemi dernek ve vakıflara göre farklılık göstermektedir. Vuslat, bağış aldığında bağışçıları bilgilendirdiği gibi kurban kesim işlemini gerçekleştirirken çektiği kesim videosunu da bağışçılara ileterek akılda belirmesi muhtemel tüm şüpheleri gidermekte, bağışçıları ile arasında güven sağlamaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM