Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yeni katılan öğrencilere ‘rehberlik ve dayanışma’ masası açan öğrenciler ile üniversite güvenlik birimleri arasında gerginlik çıktı. 
Öğrenciler özel güvenlik birimlerinin masanın kaldırılması için kendilerini tehdit ettiklerini öne sürerek, “Bu ülkenin onurlu, halkını seven gençleriyiz. Bilimsel, demokratik halk için eğitim istiyoruz. Akademik özgürlük istiyoruz. Fakat günlerdir Anadolu Üniversite’nde ve bugün Osmangazi Üniversitesi’nde bizim taleplerimizi engellemeye çalışan üniversite yönetimi ÖGM’ler aracılığı ile saldırarak bizi engellemeye çalıştılar” diyerek tepki gösterdiler. 
Dev Genç’li öğrenciler adına açıklama yapan Elif Yeğin, “Öğrencilerle dayanışmak ne zamandır suç?” diye sordu.  Yeğin, “İstiyorlar ki bizler örgütlenme hakkımızı kullanmayalım, araştırmayan, sorgulamayan, yozlaşmış bir gençlik olalım. Bizler demokratik haklarımızı kullandıkça rektörlük ÖGB aracılığıyla baskılarını arttırıyor. Aynı rektörlük ki, bir akademisyeni Berkin Elvan anmasına katıldığı için soruşturma açıp ceza veriyor” dedi. 
Rehberlik ve dayanışma masalarına saldırı yapıldığı diğer tarafta da ticari işletme olan apartların her yerde tanıtım masalarının bulunduğunu vurgulayan öğrenci Elif Yeğin, “üniversiteleri ticarethane olarak kullanıyorlar. Baskılara rağmen üniversitelerde çalışma yapmaya devam edeceğiz, örgütleneceğiz, tekeller için değil halk için, eğitim veren üniversiteleri kuracağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim