MHP İstanbul 3. bölge milletvekili aday adayı Özge Tekoğulları 1985’te, İstanbul’da doğdu. 

İlk ve orta öğrenimini Florya Şenlikköy Ortaokulu’nda, lise öğrenimini ise Florya Tevfik Ercan Lisesi’nde tamamlayan Tekoğulları, 2007’de İstanbul Haliç Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık bölümünden mezun oldu. 

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra dil eğitimi için İngiltere’ye gitti ve yaklaşık bir buçuk sene boyunca Reading ve Londra’da kurslara katıldı. 

Tekoğulları, Türkiye’ye geri döndükten sonra projelendirme, proje satış, şantiye şefliği, tasarım ve dekorasyon gibi pek çok farklı alanda mimar olarak görev aldı. Mimarlık görevinin yanı sıra siyasi arenada da yer alarak ülkesine hizmet etmek isteyen Tekoğulları, siyasi kariyerini Milliyetçi Hareket Partisi’nde geliştirmek için harekete geçti. Kendisini milliyetçi, ülkücü ve vatansever olarak tanımlayan Tekoğulları, MHP İstanbul 3. bölge milletvekilliği için aday adayı. 

Kadınların çabasının Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için ne denli önemli olduğunu vurgulayan Tekoğulları, Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze değin her zorlu görevin altından başarıyla kalkan kadınların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha görünür olması ve aktif görev alması gerektiğini düşünüyor. 

Hem işi gereği hem de kültürel açıdan kendini geliştirmek için sıklıkla yurt dışı seyahatlerine çıkan Tekoğulları ayrıca yüzme, yürüyüş, spor, kitap okuma, doğa yürüyüşü ve dans gibi hobilerine vakit ayırmayı seviyor. 

Evli ve 2 kız çocuğu annesi olan Tekoğulları, boş vakitlerini kızlarıyla geçirmeyi tercih ediyor ve onlara küçük yaşta aile birliğinin korunmasının önemini aşılamak istiyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM