Pandemi çalışma hayatında ve çalışma alanlarında pek çok şeyi değiştirdi ve dönüştürdü. Bu değişimlerden en dikkat çekeni hibrit çalışma modeline geçiş oldu. Bu değişim ile beraber şirketler dikkatlerini sanal ofis, hazır ofis ve paylaşımlı ofis seçeneklerine yönelttiler.

 

Pandemi ile çalışanlar ve şirketler uzaktan çalışmanın tadına baktılar. Uzaktan çalışma deneyiminden aldıkları verim şirketleri hibrit çalışma modeline kalıcı olarak geçmeye yöneltti. Hibrite geçen şirketler hazır ofisler ve ortak alanlar başta olmak üzere coworking alanlarına yönelmeye başladılar. Pandemi döneminde kurulan yeni şirketler de bu trendin bir parçası oldu. Uygun fiyatlara kiralama fırsatı sunduğu için yeni şirketler sanal ofis seçeneklerini tercih ettiler. Pandemi döneminde ortak çalışma alanlarına artan ilginin doğal olduğunu dile getiren CoBAC Workspace Yönetici Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu konuyla ilgili değerlendirmelerini bizimle paylaştı.
 

CoBAC Workspace pandemide büyüme fırsatı buldu!

Biz CoBAC’in ilk adımlarını attığımızda pandemiden kimsenin haberi yoktu. Ortak çalışma alanları pandemi öncesinde de insanlar tarafından tercih edilse de şirketler çalışma ofisi olarak pek tercih etmiyordu. Pandemi ile birlikte hem paylaşımlı ofislere hem de hazır ofislere ilgi oldukça arttı diyebiliriz. Uzaktan çalışma modelini deneyimleyen şirketlerin çoğu bu modelden aldığı verim karşısında plaza tarzı ofisler yerine açık ofislere yöneldi ve coworking alanlarında yer almaya başladılar. Elbette sadece şirketler bazında düşünmek yanlış olur. Kendi işini yapan ya da yapmaya karar veren kişiler de tercihini ortak ofislerden yana kullandı. Örneğin yaratıcı profesyonel olarak adlandırdığımız meslek gruplarından freelancer olarak çalışanlar evde çalışmaktan sıkılıp yeni mekanlar aramaya başladı. Bu noktada ortak ofis mantığı onlar için de bir çıkar yol oldu. Yeni iş kuran kişiler de hem maliyet açısından hem de kullanış açısından coworking alanlarının sunduğu sanal ofis hizmetine ilgi duymaya başladı. Ülkemizde büyümeye devam eden girişim ekosisteminin en büyük zorluklarından biri olan ofis masrafları sanal ofislerin sağladığı yasal adres imkanı sayesinde daha düşük fiyata yapılan kiralamalarla aşılmış oldu.

 

Online toplantılar yüzyüze toplantıların yerini tutmadı, toplantı odaları halen bir ihtiyaç.

Pandemi hayatımızda pek çok şeyi değiştirip dönüştürse de online toplantılar fiziksel toplantıların birebir alternatifi olamadı. Bunun sebeplerinden biri birlikte çalışmanın yolu verimli toplantılardan geçiyor olması. İnsanlar birlikte çalıştığı iş arkadaşları, proje ortakları ya da paydaşları ile fiziki temasa ihtiyaç duyuyorlar. Çoğu iş internet ortamında daha hızlı çözülüyor olsa da bu fiziki iletişim için toplantı odaları şart gibi görünüyor. Bizim bünyemizde farklı ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanmış 6 farklı toplantı odası bulunuyor. Katılımcı sayısına göre kolayca ayarlanabilen toplantı odalarımız gün içerisinde pek çok ekibe ev sahipliği yapıyor. Toplantı sırasında ihtiyaç duyabilecekleri tüm ekipmanların toplantı odalarının içerisinde bulunması da yine misafirlerimizin tercih sebepleri arasında. Ayrıca CoBAC üyelikleri içerisinde toplantı odası kullanım hakkını da üyelerimize hediye ediyoruz. Sanal ofis üyeliğinden paylaşımlı alan üyeliğine pek çok paketin içerisinde toplantı odası kullanım hakkı sunuyoruz.

CoBAC Workspace, hazır ofisleri, ortak alanları, toplantı alanları ve daha fazlası ile yeni nesil ofislerde çalışmak isteyen herkesi Eminönü'nün merkezinde bekliyor. Vapur iskelesine ve Haliç Metro İstasyonuna yürüme mesafesindeki lokasyonu ve harika tarihi İstanbul manzarası ile eşsiz bir çalışma deneyiminin sözünü veriyor.

Medya Bar Haber Ajansı

Editör: Mustafa YILDIRIM