ŞİFRELİ KAPI KİLİT SİSTEMİ

Günlük hayatta toplu yaşam alanlarına giriş çıkış yapılan yerlere giren kişilerin sayısının çok olması, aynı zamanda güvenlik konusunda güvenlik tedbiri alınmasını mecburiyet haline getirmektedir. Geçişlerin belirli nizam, kontrolleri ve güvenilir şekilde sağlanması amacıyla toplu yaşam alanlarına girişlerde kullanılan şifreli kapı kilidi sistemleri yardımıyla geçişlerin pratik şekilde kontrol altına alınması için işleri oldukça kolaylaştıran güvenlik cihazlarıdır. Şifreli kapı kilidi cihazlarının sağladığı geçiş kolaylığı ve geçişlerin hızlı bir şekilde yapılmasına üst seviyede yardımcı olması, günümüzde şifreli kapı kilidi sistemlerini en ihtiyaç duyulan sistemler haline getirmektedir.

Profesyonel şekilde tasarlanan ergonomik yapısıyla sunduğu basit kullanım kolaylığı sebebiyle ev, iş yerleri, ofis girişleri ve plaza gibi toplu yaşam alanlarında ve ticari – ticari olmayan işletmelerde kullanılması, tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden birisidir. Ayrıca geçiş yapan kişilere sesli ve ışıklı uyarı vererek insanları kolay bit şekilde yönlendirme konusunda oldukça iddialı sistemlerdir. Şifreli geçiş cihazlarının ışık ve sesli uyarı özelliği sayesinde karanlık ortamlarda da kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Şifreli Kilit

Şifreli kapı kildi sistemlerinde, elektronik kilitle bağlantısı yapılan şifreli geçiş cihazlarının üzerine tanımlanan şifre veya kart tanıtılarak sadece yetkili kişilerin istenilen kapılardan geçiş yapabilmesi sağlanarak güvenlik tedbirleri istenilen seviyede arttırılması mümkün hale gelmektedir. Bu sistemde bazı şifreli kilit  modellerinde geçiş modu olarak; Sadece şifreli geçiş, sadece kart okutularak geçiş yada kart + şifre okutularak geçiş imkanı sağlamak amacıyla uygun görülen geçiş modu seçimi yapılabilmektedir. 

Şifreli geçiş cihazlarının genelde çalıştırmak için 12v adaptör ile çalışmaktadır. Modellerine göre tanımlanabilen kart ve şifre sayısında değişiklik gösterebilmektedir. Cihazların üzerinde kuru kontak tetik çıkışları bulunmaktadır. Kart veya şifre kaydetme işlemleri sırasında içerisinde bulunan buzzer sayesinde işlemlerin onaylanıp reddedilme durumları sesli ve ışıklı şekilde anlaşılma imkanı bulunmaktadır.


 

Manyetik kilit 

Tüm bunun gibi sizi ve iş ortamınızı etkileyen bu tür sorunlardan kurtulmak için kesin çözüm sistemleri olan elektrikli kilit, kesin bir çözüm olup, sizin için sunulan imkanlarında da rahatlıkla faydalanabiliyorsunuz. Konu ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevabını hem teorik de hem de uygulamalı olarak gerekli ve yeterli bilgiyi alıyorsunuz. Bu konu için eğitilen ekiplerin desteği ile kurulum aşamasından tutun işleyiş aşamasına kadar sizlere destek verip, 7 / 24 tüm imkanları müşteri odaklı düşünüp seferber ettiklerinden emin olabilirisiniz. Garanti belgesinden tutun, işlemlerin oturmasına kadar yanınızda olan güler yüzlü ekiple çalışma rahatlığını yaşar ve piyasa manyetik kilit fiyatlarına göre kalite anlamında daha uygun bütçelere daha fazla hizmetler satın alabilirsiniz. Uygulama sırasında verilen garantili iş sisteminden kesinlikle faydalanıp, size uygun sistem konusunda uzmanlarla karar verebilirsiniz.

Şifreli geçiş sistemlerinde ev,bina, iş yeri, ofis vb. kapılarda kullanınlan cihazlarından kapılara takılabilen elektronik Manyetik kilit  ile tetik soket kısımları bağlanarak, cihazlarda tanımlı olan şifre veya kartlı geçiş yapılarak manyetik kilitlere tetik gönderilebilir.

Güvenlik konusu, modern dünyada en çok önem gösterilmesi gereken alanlardan birisini oluşturmaktadır. Genel kullanım alanlarında ya da emniyet alanlarında, bu alanda oldukça farklı ve geniş kapsamlı uygulamalar hayata geçirilirken, bireysel güvenlik alanında, özellikle konutların güvenliği konusunda yapılan uygulamalar, çok daha kısıtlı bir alanda faaliyet göstermektedir. Ancak bu alanda artan suç oranları ile birlikte, üretici firmalar, bireysel konutlar konusunda da güvenlik sistemlerini geliştirmektedirler. Bu alanda uygulamaya sokulan güvenlik sistemlerinden birisi olan elektrikli kilit sistemleri, gerek yüksek güvenlik olanağı sunması, gerekse de kullanıcıları açısından farklı fonksiyonlara sahip olması sayesinde, kilit sistemlerinde hızla tercih edilen bir uygulama olmuştur.

Temel olarak, kullanım alanına göre farklı voltaj değerlerine bağlı olarak çalışmaktadır. Kuru voltaj olarak adlandırılan düşük voltaj seviyesi ya da12 voltluk devre sistemleri ile çalışmaktadırlar. Yangın ya da deprem gibi felaketler sırasında otomatik olarak devreden çıkan bu sistemler, bu sayede beklenmeyen durumlarda olduğu kadar, doğal afet ya da kaza durumlarında da kullanıcıların güvenliğine olanak tanımaktadır. Elektrikli kilit karşılığı olarak ta bilinen, boş bir alana yerleştirilen bir sistem ve kablo ağı ile bağlantının kurulması gibi kolayca tamamlana bir kurulum işlemine sahip bu sistemler, 500 kiloya kadar ağırlık taşmakta ya da basınca direnç göstermektedirler.

Bu güçlü yapıları sayesinde, bireysel konutlarda olduğu kadar, büyük şirketlerin yönetici ofislerinde ya da bankaların ana giriş kapılarında da güvenlik amacıyla tercih edilmektedirler. Üstelik uzaktan erişime izin veren yapıları sayesinde, giriş ve çıkış faaliyetlerini kontrol edebilme, kamera kayıt sistemleri ile uyumlu çalışarak, kimliği belirsiz kişilerin tespit edilebilmesi gibi konularda da büyük yararlar göstermektedir. Sonuç olarak, bu sistemler sayesinde, artık bireysel alanda da güvenlik konusunda kendinizi rahat ve huzurlu hissedeceksiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM