KOSGEB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Binali Aydın ve KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Tarık Yılmaz KOSGEB destek programları hakkında bilgi aktarmak üzere Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ettiler.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı odaların başkan ve genel sekreterlerinin katıldığı toplantıda, Mikro ve Küçük İşletmeler (MKİ) kapsamına giren esnaf ve sanatkarlara Covid-19 salgını kapsamında KOSGEB tarafından istihdam performansına dayalı faizsiz ve teminatsız geri ödemeli verilecek destek hakkında bilgi verildi.

Yapılan açıklama şöyle; "Hızlı Destek Programına göre; 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü” ile yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL faizsiz geri ödemeli destek verilecektir.

İşletmeler kullandıkları desteği 24 ay geri ödemesiz dönemi takiben 4’er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e geri ödeyecektir.

Sınırlı miktardaki destek için şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlarımızın bir an önce KOSGEB Müdürlüğü ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden bilgi alarak müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekli olup, KOSGEB tarafından aradıklarını belirten aracı kişilere itibar edilmemesini önemle hatırlatırız."  

Editör: Mustafa YILDIRIM